Karamollaoğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Son Dakika Açıklamaları : Kademeli Olarak, Bir Kaç Sene İçerisinde...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Son Dakika Açıklamaları : Kademeli Olarak, Bir Kaç Sene İçerisinde...

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN 2019 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Komisyon toplantılarının başladığını hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkanı, asgari ücretin kademeli şekilde yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini, ekonominin üretken bir ekonomi haline gelmesi durumunda, bir kaç sene içerisinde asgari ücretin yoksulluk sınırının üzerine çıkabileceğini söyled.. İstanbul mahalle teşkilat başkanlarıyla Başkent Öğretmenevi'nde bir araya gelen Temel Karamollaoğlu, siyasi partilerde esasen ve fiilen mücadeleyi yapanların mahalle teşkilatı mensuplarının olduğunu, siyasetin hizmet vesilesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLİRSE, ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKACAKTIR

Karamollaoğlu, "Ülkemiz dünyada sayılı ülkeler arasına girsin, itibar sahibi olsun istiyoruz. Sadece memleketimizde değil, bütün dünyada huzur ve barış olsun istiyoruz. Bu ancak güçlü bir ülke haline geldiğimizde ve bu halin şartlarını yerine getirdiğimizde mümkündür." ifadelerini kullandı. Milyonların takip ettiği asgari ücret görüşmelerine de değinen Karamollaoğlu, asgari ücretin an itibariyle yaşanabilir bir seviyede olmadığını, asgari ücretli vatandaşların geçim sıkıntısı içerisinde olduğunu, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücretle vatandaşların rahatlatılması gerektiğini söyledi. Temel Karamollaoğlu, kademeli olarak yoksulluk sınırının üzerinde bir asgari ücrete geçilebileceğini, fakat bunların olabilmesi için ekonominin tüketim ekonomisinden çıkıp üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini, her şeyi ithal eden ülkelerin vatandaşlarına bir süre sonra hizmet edemeyeceğini söyledi. Karamollaoğlu, "Asgari ücretin kademeli olarak yoksulluk sınırına çıkarılması gerekiyor. Ekonomimiz üreten bir hale gelirse, bu da birkaç sene içinde mümkündür." şeklinde konuştu.