Karadeniz Doğalgazı Ne Zaman Kullanılacak? Türkiye Yılda Kaç Metreküp Doğalgaz Tüketiyor? İşte Cevaplar

Karadeniz Doğalgazının kullanılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazın ne zaman kullanılacağını söyledi. İşte Türkiye'nın yıllık doğalgaz kullanım miktarı.

Karadeniz Doğalgazı Ne Zaman Kullanılacak? Türkiye Yılda Kaç Metreküp Doğalgaz Tüketiyor? İşte Cevaplar

Doğalgaz ne zaman kullanılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Karadeniz'de bulunan gazın ne zaman kullanılacağını duyurdu. 

"Bugünlere elbette kolay gelmedik. Uzun yıllar kiralama usulüyle petrol araması yaptık. Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetleri sonunda elimize 3-5 sayfa rapor dışında bir şey geçmedi.

Belki de gerçekten aradılar ama bulamadılar. Sonuçta biz bu şekilde yürüyemeceğimizi gördük, öyle çalışmalar öyle kiralama değil, milli kuruluşlar aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık. Sonuçta biz bu şekilde yürümeyeceğimizi gördük, öyle çalışmalar öyle kiralama değil, milli kuruluşlar aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık. Milli enerjimizi maden politikamızı 2017 yılında belirledik. O dönem Berat Albayrak ile Fatih Dönmez, bu politikayı kararlılıkla uyguladılar.

Bugünkü sevinci bize yaşatan, Fatih ve Yavuz gemisi ile gemisi, dünyanını önde gelenlerininden olduk. Tamamen kendi personelimiz ile sondaj gemileri çalışmalarını yürütüyor. Ülkemizi kazandırdığımız gemilerle sondaj çalışmalarımızın maliyeti düşüktür, dışa bağımlılığmıız sözkonusu değildir.

Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadenizde gerçekleştirdi.

HANGİ YILDA KULLANILACAK?

Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Karadeniz gazının 2023 yılında kullanılacağını hedeflediklerini söyleyerek, "2023 yılında Karadeniz gazını milletin hizmetine sunacağız. Bunca yıl sabırla elde ettiğmiiz başırıların karşılığını almış oluyoruz. Karadenizde, 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik ve son sondajda müjdeyi verdik, inşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'de bekliyoruz. Her arayan, bulamaz, ama bulanlar arayanlardır." dedi. 

TÜRKİYE YILDA NE KADAR DOĞALGAZ HARCIYOR?

Ülkemizde doğal gaz tüketimi yıllara göre değişkenlik gösteriyor.

Yıllara göre doğal gaz tüketim miktarları:

2019 doğal gaz tüketim miktarı:

46 milyar 835 milyon 429 bin metreküp.

2018 doğal gaz tüketim miktarı:

50 milyar metreküp.

2017 doğal gaz tüketim miktarı:

53 milyar 857 milyon 136 bin metreküp.

2016 doğal gaz tüketim miktarı:

49.5 milyar metreküp.

2015 doğal gaz tüketim miktarı:

47.9 milyar metreküp.