Kara Listede Olanlara Kredi Verilecek mi Af Çıkacak mı? Kara Listede Kaç Yılda Siliniyor?

Kredi borcu olan vatandaşlar, borçlarını ödemeyince kara listeye alınır. Peki kara listede olanlara kredi verilir mi? Kara listede olanlara kredi kartı verilir mi? Kara listede kalma süresi ne kadar? İşte detaylar.

Kara Listede Olanlara Kredi Verilecek mi Af Çıkacak mı? Kara Listede Kaç Yılda Siliniyor?

Kara listede olanlara kredi verilir mi? Kredi kartı verilir mi?

Türkiye 'de kara liste olarak adlandırılan yerde on binlerce kişi bulunmaktadır. Daha önce çektiği krediyi ödemeyen,  kredi kartı borcunu ödemeyen ve borçları takibe giren vatandaşlar kara liste olarak adlandırılan listeye alınır. Kara listeye giren vatandaşlara ise kredi verilmez kredi kartı verilmez. 

Zamanında ödenmeyen kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle bankaların kara listesi oldukça kabardı. On binlerce kişi, borçlarını ödeyemediği için kara listede yer alıyor. Kara listeye giren vatandaşlar ise ne kredi çekebiliyor ne kredi kartı kullanabiliyor. 

Kara listeye giren vatandaşların ise kara listeden çıkması zaman alır. Kara listede olduğunuz sürece kredi kartı taleplerinize, kredi başvurularınıza olumsuz cevaplar alırsınız. Peki kara listede olduğumu nasıl öğrenebilirim? Kara listeden nasıl çıkılır? Kara listeden çıkmak için ne yapılmalıdır? 

KARA LİSTEDE MİYİM?

Kredi başvurusu yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu kara listede miyim? sorusu oldu. Kara listede olduğu için mi kendisine kredi çıkmadığını araştıran vatandaşlar, kara listede olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. 

Kara listede olup olmadığınızı sorgulayabileceğiniz bir sistem yok. Bu liste bankaların veri tabanında bulunur. 

İSMİNİZ SİLİNMEZ AMA...

Kara listeye bir defa girdiyseniz isminiz kalıcı olarak silinmez. Kara listede belirtilen sürede bekleyip çıktıktan sonra isminiz yine kayıtlı şekilde kalır. Öte yandan bankaların listesinde hangi tarihler arasında hangi borç nedeniyle kara listede olduğunuz görünür. 

BORÇ ÖDENİNCE KARA LİSTEDEN ÇIKILIR MI?

Kredi borcu takibe düşen ve takip sonrası kara listeye alınan vatandaşlar, borcunu ödedikten sonra kara listeden çıkarılıp çıkarılmayacağını merak ediyor. Bunun için borcunuzu en kısa sürede ödemeniz gerekmektedir. Bankaya kredi borcunuzu ödediğinizde kara listeye henüz eklenmediyse kara listeye alınmazsınız. Ancak borcunuzu ödemediyseniz kara listeye alınırsınız. 

ZAMAN AŞIMI OLUR MU?

Kara listede zaman aşımı kavramı bir hayli uzundur. Bu sebepten ötürü kara listeden nasıl kurtulurum sorusunun tek cevabı borcu ödemek olacaktır.

KARA LİSTEDE KAÇ YIL KALIRIM?

Kara listede kredi borçları nedeniyle bir vatandaş 1 yıl tutulur. Gecikmeli şekilde ödeme yapılıyorsa 12 aylık süreçte adınız kara listede yer alır. Eğer takibe alınmışsanız ve ardından kredi ödemenizi yaptıysanız takibe alındım, kara listeden nasıl kurtulurum sorusunu cevabı 5 sene olacaktır. Eğer kredi borcunuzu geri ödemediyseniz ise isminiz 10 yıl süre ile kara listede kalmaya devam edecektir.

Peki sizce kara listede kalma süresi kaç yıl olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.