Kamuda Çalışan İşçilerin Zam Pazarlığı Başlıyor

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 700 bini aşan işçilerin gelecek bu yıl ve gelecek yıl içinde alacakları zam için pazarlıklar başlıyor..

Kamuda Çalışan İşçilerin Zam Pazarlığı Başlıyor

Kamuda Çalışan İşçilerin Zam Pazarlığı Başlıyor 

Kamuda çalışan işçilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. İki sene de bir Mart ayında yapılan görüşmeler, 2023  ve 2025 yıllarını kapsayan zam pazarlıkları için bu mart ayında da yapılacak. Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçinin bu yıl ve gelecek yıl maaşlarına yapılacak zam oranı görüşmelerde netlik kazanacak. 

Normal şartlarda Şubat ayında yapılacak zam görüşmeleri Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenmişti.TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in birlikte hareket ederek, hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. Sendikalar 20 Ocak'ta sundukları taleplere karşı TÜHİS'ten gelecek teklifi beklemeye başladı.Süreci hızlandırmak için 9 Mart'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ziyaretin ardından, "Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu." açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan zam pazarlığının bu ay içinde bitmesini istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşen Atalay, bu görüşmede de sürecin hızlandırılıp sözleşmenin bu ay içerisinde sonuçlanmasını istedi.Öte yandan, pazarlık masasında işverenleri temsil eden TÜHİS'in işçi kesiminin taleplerini değerlendirmeye başladığı öğrenilirken, çalışmaların tamamlanması halinde bu hafta içerisinde teklifini işçi kesimine sunması bekleniyor.