Kamu İşçisi İçin Hükümetin Zam Teklifi Açıklandı-Taşeron Talebi İletildi

Son dakika haberi: Kamu işçilerinin toplu sözleşme zam teklifleri için kritik gelişme. Hükümet , maaş zammı için teklifini sundu.

Kamu İşçisi İçin Hükümetin Zam Teklifi Açıklandı-Taşeron Talebi İletildi

Son dakika haberi: Hükümetin kamu işçisi için zam teklifi belli oldu.

Türk-İş Sendikası, toplu sözleşme kapsamında taşeron işçilerin de sözleşme kapsamına alınmasını isterken , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk merakla beklenen teklifi açıkladı. Hükümet 2019  yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 zam teklif etti. 

Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili ikinci toplantı bugün yapılacak. Hükümetin bu toplantıda, Türk-İş'in tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talebine karşı zam teklifini sunması bekleniyor.

Tarafların bugün saat 15.00'te ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda hükümet Türk-İş'in talebine karşı zam teklifini sundu. Hükümetin teklifi 2019'un ilk altı ayı için yüzde 5 oldu.

Bundan sonra taraflar arasındaki görüşmeler, zam oranı üzerinden yürüyecek.

Atalay, "3 bin 500'ün altında ücret alanlara 60 TL, ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 enflasyon teklif edildi. Biz de Çalışma Bakanı'na teşekkür ettik." dedi.

Atalay, "Ağustos sonuna kadar ya imzalayacağız ya da grev. Yasalar ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Teklifin kabul edilecek bir yanı yok." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA