Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmesinde Üzen Gelişme

Son dakika haberi: Türk İş, toplu iş sözleşmesi için hükümete teklifini sundu ama Temmuz ayı geldi hala hükümet TİS taleplerini açıklamadı.

Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmesinde Üzen Gelişme

Son dakika haberi: Kamu işçisinde zam pazarlığı kötü başladı.

200 bin civarında kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz hafta başladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin hala teklifini vermemesi, durumu grev aşamasına kadar getirdi.  Edinilen son dakika bilgilerine göre maden, tarım ve orman işkollarında arabulucu süresi de bitti.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır, bugün kaleme aldığı yazısında 60 günlük grev sürecinin başladığını ifade etti.  Grev için sürenin başlaması ile birlikte sendikalar , en az 6 gün önceden işverene bildirimde bulunmak kaydıyla grev kararı alabilmekte.

RAHATÇA NEFES ALACAK BİR ÜCRET

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, sözleşmenin masa başında çözümlenmesini istediklerini ifade etti.  Atalay yaptığı açıklamada"Talep ettiğimiz atla deve değil. Rahatça nefes alacak bir ücret talep ettik" ifadelerini kullandı.

OCAK'TA 70, MART'TA 85 BİN

Türk-İş'e bağlı sendikalar, ocak ayında 70, mart ayında yaklaşık 85 bin işçi adına sözleşme görüşmeleri için görüşmelere başlamıştı. Görüşmelerde idari maddelerde genel çerçeve üzerinde anlaşma sağlandı. Ücretle ilgili maddelerde ise  şimdiye kadar hala bir ilerleme kaydedilmedi.  Bunun için Türk-İş ile hükümet arasındaki çerçeve sözleşmenin imzalanması bekleniyor.

3500 TL TALEP

Türk-İş taleplerini hükümete iletti. İletilen taleplerde Türk İş, öncelikle düşük ücretlerin 3 bin 500 lira seviyesine kadar çekilmesini, ardından tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam yapılmasını talep etti. 

İlk altı ay için yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar için de enflasyon oranı + yüzde 3 puan zam artışı talep eden Türk İş 'in bu talebi hala karşılık bulmadı. Temmuz ayı geldi ama hala hükümet işçiler i.çin zam teklifini açıklamadı. 

KAMU İŞÇİSİ, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN