Kamu İşçilerine Yüzde 2,5 Ek Zam Protokolü İmzalandı

Türk-İş ve Çalışma bakanı Vedat Bilgin arasında kamu işçisi için yüzde 2,5 ek zam protokolü imzalandı.

Kamu İşçilerine Yüzde 2,5 Ek Zam Protokolü İmzalandı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalanan protokollere göre;

Kamu işçilerine bir defaya mahsus olmak üzere ve 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere %2,5 oranında zam yapılacaktır. 01.01.2022 tarihinde ücret zammı uygulanmış ise oluşan son ücretlerine bu zam ayrıca yapılacaktır.

Ayrıca; “2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” nün ilk altı ayında o günkü altı aylık enflasyon oranı dikkate alınarak birinci altı ay için % 12 olarak belirlenen ve enflasyon farkının yer almadığı düzenleme, enflasyon farkı olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihleri 01.07.2021 ve sonrası olan/olacak işyerlerinde %12’nin üzerinde gerçekleşen/gerçekleşecek enflasyon farklarının takip eden ücret zammı oranına eklenmesi sağlanmıştır.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yazılı açıklama yaptı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı açıklamada, "Memurlarda olduğu gibi ilave zam verilmesine ilişkin talebimiz olumlu sonuçlandı." dedi.

Yapılan yazılı açıklamada "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında bulunan kamu işçilerimize yönelik, memurlarda olduğu gibi ilave zam verilmesine ilişkin talebimiz olumlu sonuçlandı. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü "ne "Ek Çerçeve Protokolünü" imzaladık. Buna göre, kamu işçilerine yüzde 2.5 oranında ilave zam yapılacak. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Hükümetimizin kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeme politikası doğrultusunda ek zam talebimizi olumlu sonuçlandırmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin'e, Hükümetimize ve Kamu İşveren Sendikasına teşekkür ediyoruz.

Yüzde 2.5 oranında ilave zammı içeren Kamu çerçeve ek protokolü önemli bir mücadele ve gayretimiz sonucu yeni ve güzel bir uygulama olmuştur. Ek protokolün bütün kamu işçilerine ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.".