Kamu İşçileri Enflasyon Farkı Alacak mı?

Yeni ekonomi planının açıklanmasının ardından merak edilen konu, kamu işçilerinin enflasyon farkı alıp almayacağı konusu oldu.

Kamu İşçileri Enflasyon Farkı Alacak mı?

Taşeron işçiler ile kamuya geçen taşeron işçileri, son dönemlerdeki ekonomik kriz vurdu.

Döviz kurunun ciddi şekilde yükselmesinin ardından fiyatlara art arda zamlar geldi ve işçi kesimi oldukça zor günler geçirmeye başladı. İşçiler, enflasyonun altında adeta ezilirken maaş zamları için daha çok var.  

Kamu işçileri, toplu sözleşmeye göre zam almaktadır. sahabet Toplu sözleşmelere göre de işçiler, Şubat ile Ağustos aylarında maaşlarına zam almaktadır. İşçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen ücret kadar zam almakta, memurlarda olduğu gibi enflasyon farkı alamamaktadır.

Enflasyon farkının ise ödenmemesi, işçileri ve asgari ücretle çalışan personelleri vurmaktadır. Ay sonunu zor getiren ve borçlar içinde olan işçilere iyi haber geçtiğimiz gün açıklanan yeni ekonomi planında geldi. 

Memurlar .net'te yer alan haberde, sadece işçiler için yapılan hesaplama, 2019 yılı Şubat ayında esas alınacaktır. Eğer Ağustos 2018 ile Şubat 2019 arasındaki enflasyon oranı %3,5 'i aşarsa,, 1 Mart 20189'dan geçerli olmak üzere enflasyon farkı verilecektir.

TAŞERON, İŞÇİ, PERSONEL VE MEMUR HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara