Kamu Görevlilerine Ödenen Banka Promosyonları Güncellenmeli

Son dönemlerde artan enflasyona bağlı olarak memur maaşlarının da artması sebebiyle, memur sendikaları memurlara bankalar tarafından ödenen maaş promosyonlarının güncellenmesini talep etti.

Kamu Görevlilerine Ödenen Banka Promosyonları Güncellenmeli

Kamu Görevlilerine Ödenen Banka Promosyonları Güncellenmeli 

Kamu kurumlarında çalışan kamu çalışanları da tıpkı emekliler gibi maaşlarını aldıkları özel yada devlet bankalarından promosyon alabiliyor. Ancak emeklilerden farklı olarak memurların maaş promosyon anlaşmalarını çalıştıkları kurumlar banka ile yapıyor ve memurların kişisel olarak söz hakkı bulunmuyor.

Öte yandan son dönemlerde artan enflasyon sebebiyle memur maaşları tahmin edilenden fazla artınca memurların önceden aldıkları promosyonlar çok düşük kaldı. Genellikle 3 yıl yapılan promosyon anlaşmalarının düşük kalması sebebiyle kamu çalışanları maaş promosyonlarının güncellenmesini istiyor. Bu konuda tüm memur sendikaları hep bir ağızdan memur maaş promosyonlarının güncellenmesini talep ederken, istanbul depolama, istanbul depolama, son olarak memurların en çok üyeye sahip olan ve aynı zamanda yetkili olan Memur Sen'den 'Kamu Görevlilerine Ödenen Banka Promosyonları Güncellenmeli' talebi geldi.

Promosyon tutarlarını revize edilsin

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan memur Sen, pandemi süreci ile başlayan küresel krizin yansıması olarak ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve yüksek enflasyon rakamları, kamu görevlileri adına bankalara yatırılan paraların hacminin artışına dikkat çekti ve  kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri kamu görevlilerinin hakkını ve hukukunu koruyacak şekilde harekete geçerek sendika temsilcileri ve bankalar ile tekrar bir araya gelinmesini, değişen durum ve şartları dikkate alarak promosyon tutarlarını revize edilmesini istedi.