Kamu Çalışanlarına 10 Kat Fazla Promosyon Geliyor

Emekli vatandaşlara ödenen ve 10 Bin TL'ye dayanan promosyonlar sonrasında kamu çalışanlarına da aldıkları eski promosyona oranla 10 kat fazla promosyon imkanı geliyor. İşte detaylar

Kamu Çalışanlarına 10 Kat Fazla Promosyon Geliyor

Kamu Çalışanlarına 10 Kat Fazla Promosyon Geliyor

Son dönemlerde enflasyona bağlı olarak çalışanların ve emeklilerin maaşlarında meydana gelen artışlar sonrasın özellikle emekli vatandaşların maaşlarına karşılık bankalara tarafından yüksek rakamlar ödenmeye başladı. Bankalar arasında yaşanan rekabet sonrasında emeklilere ödenen 3 yıllık promosyon tutarı 10 bin tl'ye dayandı. 

Durum böyle olunca kamu çalışanları da aynı şekilde yüksek promosyonlar almaya başladı. Anlaşmaları sona eren kamu kurumları 40 Bin TL'lere dayanan anlaşmalar yaparken, anlaşması kısa bir süre önce düşük tutardan imzalanan kamu çalışanları ise sözleşmelerinin revize edilmesini bekliyor.

Yeni promosyon anlaşmaları 30 - 40 bin bandında 

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, promosyon anlaşması revize edilmeyen kurumlarda  promosyondaki tazminat maddesi devreye sokulacak. Kamu çalışanı sözleşme üzerinden geçen süre ile orantılı olarak alınan promosyon tutarının bir kısmını iade edecek ve sözleşme iptal edilecek. İlk yıl sözleşmeyi fesih edenler tamamını ikinci ve üçüncü yıl fesih edenler ödenen promosyon tutarının yüzde 50'sini iade eder, maddesi kapsamında iptal edilen sözleşme yeniden yüksek tutarlarda imzalanabilecek. Yeni imzalanan tutarların 30 - 40 Bin bandında olması bekleniyor.