Kamu Bankalarından Destek Kredisi: Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bank Destek Kredisi Nasıl Alınır?

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın sunduğu destek kredilerinin tamamını sizler için derledik.

Kamu Bankalarından Destek Kredisi: Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bank Destek Kredisi Nasıl Alınır?

Haberimiz hangi kredi kaynaklı üretilmiştir. Haberde geçen bankalar olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın resmi kampanyalarından derlenmiştir.

Kamu bankalarının destek kredileri hız kesmeden devam ediyor. Haberimizde sizlere rehber olacak tüm destek kredilerini derledik.

Destek kredisi, başta kamu bankaları olmak üzere özel kurumların da katılım gösterdikleri en avantajlı kredi seçeneklerinden biridir. Müşterilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan bu finansmanlar, uygun faiz oranları ve erteleyerek ödemeli sistemi neticesinde kolay kullanım ve kolay ödeme imkânı sunar.

Temel İhtiyaç Kredisi Nedir?

Temel ihtiyaç kredisi, bankaların müşterilerine ya da başvuruda bulunan kişilere en fazla 10.000 TL değerinde olacak şekilde kredi kullandırması anlamına gelir. Değişiklikler söz konusu olabilse de ortalama 6 ay geç ödemeli olarak destek kredisinden faydalanmak mümkündür. Böylelikle kolay ödeme opsiyonu ile krediyi teşvik eden işlemlerin önünün açıldığından söz edilebilir.

Kimler Temel İhtiyaç Kredisi Alabilir?

Temel ihtiyaç kredisi, tüm Türkiye vatandaşlarının yararlanabileceği bir finansman türüdür. Ekonomik anlamda zorluk yaşayan herkes temel ihtiyaç kredisi almak için ilgili kuruluşlara başvurabilir. Esnek geri ödeme ve uzun vade olanağı sunan bu kredilere yapılan başvuru ardından konuyla ilgili onay süreci başlar. Banka sisteminin onaylaması hâlinde temel ihtiyaç destek kredisi başvuru yapan kişilerin hesabına yatırılır.

Halkbank Destek Kredisi Nedir?

Halkbank bireysel destek kredisi, kredi teminatı üzerinden konut ipoteği alınarak kişilerin nakit ihtiyaçlarını karşılama amacıyla kullandırılan kredi türüdür. Destek kredisi için konut üzerine birinci dereceden ipotek yapılmaz. Konut üzerinden destek kredisi alınması durumunda teminat gösterilen konut değerinin yüzde 80’ini geçmeyecek şekilde üst limit belirlenir. Dilerseniz Halkbank destek kredisi için hazırlanan örnek ödeme tablosunu aşağıda inceleyebilirsiniz.

Kredi Tutarı (TL)Kredi Vadesi (Ay)Aylık Faiz Oranı (%)Tahsis Ücreti (TL)Taksit Tutarı (TL)Diğer Masraflar (TL)Yıllık Maliyet Oranı (%)
50.000361,79250,01,980,124,200,00036,9368
70.000241,79350,03,725,554,200,00037,0714

Tabloda yer alan diğer masraflar, ekspertiz ve ipotek tesis ücretleridir. Ekspertiz masrafı, avans olarak tahsil edilir. Ayrıca konutun lokasyonuna ve metrekaresine göre de değişiklik gösterebilir.

Halkbank Destek Kredisine Nasıl Başvurulur?

Halkbank destek kredisi başvurusu yapmak için bankanın size en yakın şubesini ziyaret etmeniz yeterlidir. Talebinizi bankaya ilettikten sonra nasıl bir yol izlemeniz gerektiği sizinle paylaşılacaktır. Bu sayede hem kredi başvurunuzu yapabilir hem de merak ettiğiniz detayları adresinden öğrenebilirsiniz.

VakıfBank Destek Kredisi Nedir?

VakıfBank destek kredisinin en sık tercih edilen ürünleri arasında tatil destek kredisi bulunur. Kurumun sunduğu finansman olanağından yararlanabilmek için bankanın maaş ya da BES müşterisi olmak gerekir. Otomatik BES katılımında olan kişiler ise kampanyaya dâhil olamaz.

VakıfBank Destek Kredisine Nasıl Başvurulur?

VakıfBank destek kredisi başvuruları, tatil için anlaşmalı olan acenteler üzerinden direkt olarak yapılabilir. Tabii bu noktada maaş ya da BES için bağlı olduğunuz şubeyi tercih etmeniz de oldukça önemli. Dilerseniz Vakıfbank kredisi ile Jolly, ETS ve Setur gibi acentelerden tatilinizi organize edebilirsiniz. Destek kredisinin 6 ay ödemeli örnek ödeme tablosu aşağıda belirtildiği gibidir.

Kredi Tutarı (TL)Kredi Vadesi (Ay)Faiz Oranı (%)Tahsis Ücreti (%)Taksit Tutarı (TL)Yıllık Maliyet Oranı (%)
10,0003 - 360,78 - 1,090,25431,8816,221

6 ay ödeme ertelemeli destek kredisi için şubelerden ya da mobil olarak başvurmak mümkün. Zaten bu kredi bankanın müşterilerine özel bir seçenek olduğundan başvuru süreci uygulama veya mobil bankacılık sistemi üzerinden de yürütülebilir. Son olarak kredinin en az 8, en fazla 10 bin TL değerinde olabileceğini de belirtmekte fayda var.

Ziraat Bankası Destek Kredisi Nedir?

Ziraat Bankası destek kredisi, en avantajlı finansman seçeneklerinden biri olarak öne çıkar. Bunun en önemli nedeni, söz konusu ödeneğin 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçeneği ile sunulmasıdır. Başvuru yapılmasının ardından kredinin yüzde 80’i konaklama, kalan yüzde 20’si ise tatil harcamaları olacak şekilde acenteye bildirilir. Genel ödeme dönemleri incelendiğinde ise kredinin birinci taksidini acente, ikinci taksidini ise banka öder. Bu durumda müşterilerin taksit ödeme neticesi ortalama 9 ay kadar ertelenmiş olur.

Ziraat Bankası Destek Kredisine Nasıl Başvurulur?

İhtiyaç kredisi veren bankalardan biri olan Ziraat Bankası, müşterileri için başvuru süreçlerini kolaylaştırır. Acenteler üzerinden yapılan Ziraat Bankası destek kredisi başvurusunun onaylanması hâlinde müşteriler SMS ile bilgilendirilir. Kredi onaylandıktan sonraki 72 saat içerisinde başvuru yapılmalıdır. Bu aşamada mobil ya da internet bankacılığı üzerinden kredinin son aşamasına getirilmesi beklenir. Ziraat Bankası’ndan tatil destek kredisi kullanabilmek için Jolly Tour, ETS Tour, Setur, Tatilbudur, Gezinomi ve Touristica acenteleri üzerinden başvuru yapılmalıdır. Dilerseniz aşağıdaki örnek ödeme tablosuna göz atarak krediyle ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kredi Tutarı (TL)Kredi Vadesi (Ay)Ödemesiz Dönem Vadesi (Ay)Taksit SayısıAylık Faiz Oranı (%)Kredi Tahsis Ücreti (TL)Taksit Tutarı (TL)Toplam Geri Ödeme Tutarı (TL)Yıllık Maliyet Oranı (%)
10,000366301,5452,50474,1814,22519,3293

Ziraat Bankası destek kredisi, tatil yapmak isteyenlere uygun kredi seçenekleri ile sunulur. Uygulama kapsamında en az 2,500 TL tutarında kredi çekebilirsiniz. Bahsi geçen finansman için belirlenen üst limit ise 10 bin TL’dir.

Özel Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Nasıldır?

Kamu bankaları destek kredisi ile özel kurumların sunduğu ödenekler için uygulanan faiz oranları farklılık arz edebilir. İhtiyaç kredisi faiz oranları, bankaların prosedürlerine ve politikalarına göre değişir. Özel bankaların sundukları birbirinden farklı kampanyaların yanında avantajlı faiz seçenekleri de ön planda yer alır. Yılın belli dönemlerinde faiz oranlarında ekonomik nedenlere bağlı olarak değişiklik söz konusu olabilir.

Bankaların kredi faiz oranlarını detaylı bir şekilde incelemek, en uygun kredi imkânlarından yararlanmak bakımından oldukça önemli. Faiz oranları, aylık ödeme miktarını ve toplam geri ödeme tutarını belirler. Üstelik geri ödeme planına ihtiyaç kredisi masraflarının da dâhil olacağı hesaba katılmalıdır. Dolayısıyla en düşük oranları takip etmenizde büyük fayda var.

Ne kadar kredi çekebilirim diye düşündüğünüzde karşınıza çıkan hesaplama yöntemlerinin doğru sonuç vermesi için öncelikle faiz oranlarını bilmeniz gerekir. Özel bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz:

Banka AdıKredi TutarıKredi VadesiFaiz Oranı
Garanti BBVA1,000 - 500,000 TL3 - 36 ay%2,07 - 4,00
Akbank1,000 - 250,000 TL1 - 36 ay%0,00 - 3,48
Türkiye İş Bankası3,000 - 100,000 TL1 - 36 ay%1,95 - 2,05
QNB Finansbank1,000 - 150,000 TL1 - 36 ay%1,44 - 2,09
TEB1,000 - 200,000 TL1 - 36 ay%1,55

Yukarıdaki bankaların hem faiz oranları hem de vade seçenekleri göz önünde bulundurularak kurumların epey uygun kredi imkânları sundukları söylenebilir. Eğer hâlihazırda maaş bankanız olan bir kurum ya da önceden çalıştığınız bir banka varsa onları da değerlendirebilirsiniz. Belli dönemlerde yapılan kampanyalar ve müşterilere özel indirimler neticesinde de fırsat yakalamak mümkün.