Kaliforniya Valisi Vewsom, Altcoin’ler ve Bitcoin İçin Veto Yetkisini Kullandı!

Kaliforniya valisi olarak görev yapan Gavin Nesom, kripto paralar konusunda sunulan yasa tasarısı Mecliss Bill 2269’u veto etmiş oldu. Veto edilen tasarıya göre, kripto para şirketleri ile kripto para borsalarının Kaliforniya Mali Koruma ile Yenilik Departmanı’ndan lisans alma şartını getirmekteydi.

Kaliforniya Valisi Vewsom, Altcoin’ler ve Bitcoin İçin Veto Yetkisini Kullandı!

Tasarı eyalet senatosundan ve meclisten geçmiş, onay vermek içinde Kaliforniya valisi Gavin Newsom’un onayını bekliyordu. Eylül ayının 30’una kadar süresi olan bu tasarıyı Newsom veto etmiş oldu. Dijital Dinansal Varlıklar olarak adlandırılmıştı bu tasarı. Kaliforniya’da bulunan kripto para şirketleri üzerinde daha fazla gözetim ile denetimin olması gerektiğini söylemişlerdir. Newsom Kaliforniya Eyalet Mahkemesine bir yazı göndererek, yasama organına kripto para ile ilgili gözetim tasarısını veto edeceğini söyledi.

Newsom yaptığı açıklamada yaklaşan federal ara seçimlerini de hatırlatmış oldu. Kaliforniya Valisi Newsom yatırımcı kişiyi koruma ve yeniliği destekleyici yaklaşımlar arasında denge kurulması gerekir demiştir. Kripto para topluluğu Newsom’un bu kararı karşısında duydukları memnuniyeti belirtmiş oldular.