Kadroya Geçmeyen Taşeronları Sevindiren Açıklama

Son dakika: Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşerona kadro ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arslan kadro alamayan taşeronları sevindiren açıklamada bulundu.

Kadroya Geçmeyen Taşeronları Sevindiren Açıklama

Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan bir açıklama yaptı.

Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın Balıkesir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada bir açıklama yaptı ve kadro alamayan taşeron işçilere değindi.

Emek ve emekçiye karşı yerine getirilmesi gereken sorumlulukların farkında olduklarını dile getiren Arslan, hakların tam olarak alınması için mücadelelerine devam ettiklerini ve devam edeceklerini de söyledi. Arslan açıklamasında “Bütün bakanlıklarda sendikalaşmanın önündeki engelleri bir bir aştık. Bütün baskıları kırmak için aylarca mücadele verdik. İşçilerimiz o yüzden bizlere güvendi. ‘Asıl iş, yardımcı iş’ ayrımı yapmadan bütün çalışanlarımızı kucakladık. Biz bütün işçiler kadro alacak diye mücadele verdik. Allah’a çok şükür bunu başardık” ifadelerini kullandı.

KADRO ALAMAYAN TAŞERONA MÜJDE: BASAMAK BASAMAK ÇIKILIR

Kadro alamayan taşeron işçilere de Betmatik değinen Arslan o personellere müjdeyi şu şekilde verdi:

“Biz 1 milyona yakın işçimizi kamunun işçisi yaptık. Herşey bitti mi hayır! Taşeron sistem yok edilsin derken önce kadro istemiştik. Arkası geldi ve kadroyu aldık. Şunu unutmayalım. Merdivenler basamak basamak çıkılır. Bir geçiş dönemi var. Kadro olayını sakın küçümsemeyin. Eğer siz sendikanıza sahip çıkmazsanız, elinizdeki imkanlardan olursunuz. O yüzden verilen bu mücadeleyi asla unutmayın. Biz bu mücadelede kimseyi ayırmadık, ayrım yapmadık. O yüzden arkamızda binlerce arkadaşımız var.”

BORCUMUZ VAR

Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Arslan şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

“14 milyona yakın kayıtlı işçimizin 1 milyon 800 bini sendikalara kayıtlı. Diğer işçilerimiz bizleri bekliyor. Ülkemizdeki bütün mazlumlar bizden alacaklıdır. Bütün mazlumlara bizim borcumuz var. şeklinde açıklamalarda bulundu."

TAŞERONA KADRO HABERLERİNDEN , KADRO ALAN TAŞERONLARIN DURUMUNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara