Kadroya Geçen Taşeronların O Ücretlerini Kurumu Karşılayacak

Kamuda taşeron olarak çalışan, daha sonra KHK ile kadroya alınan taşeron işçileri için önemli bir karar daha yayımlandı.

Kadroya Geçen Taşeronların O Ücretlerini Kurumu Karşılayacak

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron olarak çalışmakta olan personeller, kamu işçisi statsüne alınmıştı. Yüz binlerce işçi söz konusu düzenleme ile kadroya geçerken çok sayıda taşeron bu kapsamın dışına alındı ve mğadur edildi. Öte yandan kadroya alınan taşeron işçilerin de maaşlarında herhangi bir dişe dokunur düzenleme yapılmadı. Ancak edinilen son bilgilere göre kadroya geçen özel güvelik personellerinin yenileme eğitimi ile kimlik kartlarının yenileme ücretinin artık devlet tarafından ödenmesinde karar kılındı.

Silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlileri, 5 yıllık sürelerle hem eğitim, hem de kimlik kartı yenilemesi yapıyor. Çalışmakta olan güvenlik görevlileri de bu kapsama alınıyor ve o personellerin de yenileme eğitimi ile kimlik yenilemesi yapması gerekiyor.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ise bu yenileme ücretlerini kimin karşılayacağı konusunda Sağlık bakanlığı 'na bir yazı gönderdi. Bakanlık Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği yazısında, taşeron işçi iken kamuya geçişleri yapılan özel güvenlik görevlilerinin yenileme kurs eğitimi ile sertifika işlemlerine ilişkin ödemelerin, bulundukları kurumun bütçesinden ödeneceğine yer verdi.

Müdülük söz konusu yazısına gerekçe olarak 2008 yılında Malliye Bakanlığı 'nın aldığı kararı gösterdi.

Maliye Bakanlığı 2008 yılında yayımladığı görüş yazısında '657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi koruma ve güvenlik memuru olarak çalışmakta olan özel güvenlik görevlilerinin sıvav ve yenileme eğitim masraflarının bağlı bulunduğu kurum bütçesinden ödenmesi gerektiği' belirtilmişti. Söz konusu karar şu şekilde;

TAŞERON, KAMU İŞÇİSİ, MEMUR VE MEMUR ALIMI HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara