Kadroya Geçen Taşeronda Bir Sorun Daha: Bakanlığa Yazı Gönderildi

Kadroya geçen taşeron işçilerin sıkıntıları ve dertleri bitmiyor. Maaş sıkıntısının yanı sıra şimdi de kıdem tazminatlarını nereden alacakları sorun oldu.

Kadroya Geçen Taşeronda Bir Sorun Daha: Bakanlığa Yazı Gönderildi

Kadrolu alan taşeron işçilerin sorunları sona ermiyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile yüz binlerce taşeron işçi kadroya alındı. Kamuya alınan taşeron işçilerin sorunu sona ermedi. Kamu işçisi kadrosuna alınan taşeron işçilerin en büyük sorunlarından biri maaş  ve kıdem tazminatı meselesi. 

Kadroya geçen taşeron işçilerin geçimişe gönük çalışmalarındna kaynaklanan kıdem tazminatı ve izin ücreti gibi haklarının kim tarafından ödeneceği bilinmiyor. KHK ile kamuya geçen işçiler, Nisan ayında sözleşme imzaladı ve kamu kurumları sulh sözleşmelerini gerekçe göstererek kıdem tazminatı ve diğer hakları ödemeye yanaşmıyor. Bu sıkıntı sendikaların gündemine geldi. 

TEZ-KOPP İş Sendikası da, bu sorun hakkında bir taslak metin oluşturdu. Taşerona kadro sürecinde yaşanan kıdem tazminatı ve diğer hakların kimlerin ödeyeceğine ilişkin tartışmayı bir yazı ile bakanlığa taşıdı ve sorunun çözülmesi için çalışmalarını hızlandırdı. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'na gönderilen üç sayfalık yazıda sendika, tartışmalı konular hakkında görüş bidirilmesini talep etti.

Sendikanın yazısında, sulh sözleşmesinin kıdem tazminatı ve diğer alacaklardan vazgeçildiği anlamına gelmeyeceğini belirterek, dolaysıyla geriye dönük hakların kamu kurumları tarafından ödenmesi gerektiği göşünü savunarak şu ifadeleri kullandı:

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK, SORUNLARINIZI HABER YAPTIRARAK SESİNİZİ DUYURMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER