Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Beklentisi Sürüyor

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarının 6 aylık dilimler halinde yüzde oranında arttırılması nedeniyle enflasyonun altında kaldığını, taşerondan kadroya geçen kamu işçilerinin maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Beklentisi Sürüyor

Kadroya Geçen Taşeronların Maaşları Enflasyonun Altında Ezilecek Mi?  

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarının 6 aylık dilimler halinde yüzde oranında arttırılması nedeniyle enflasyonun altında kaldığını, taşerondan kadroya geçen kamu işçilerinin maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin taşeron kadro sürecinden faydalanamadığını bir kez daha hatırlatan Hak İş Genel Başkanı, kamudaki taşeron uygulamasının tamamiyle sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki sendikalı işçi sayısının yüzde 13.28'e yükseldiğini hatırlatan Arslan, 2012 yılında bu oranın yüzde 8 olduğunu belirterek, "Sendikalı işçi sayısı 13,8'e yükseldi. 2012'de yüzde 8 civarında sendikalaşma oranının yüzde 14'lere yaklaşmış olmasını son derece olumlu görüyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Bu oranı hızla daha yukarılara çıkmasını istiyoruz. Sendikalı işçi sayısı son 6 ay içerisinde 50 bin civarında arttı, bunun da 30 bine yakını Hak-İş'e bağlı sendikaların üyeleri. Dolayısıyla Hak-İş, son yıllarda olduğu gibi yine üye sayısını en fazla arttıran konfederasyon oldu. Sendikalarımıza, örgütlenmeye verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki istatistiklerde sendikalı işçi sayısının 2 milyona ulaştığı, sendikalaşma oranının da yüzde 15'e yükseldiği bir tabloyu her beraber gerçekleştiririz." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA