Kadroya Geçen 4/D Kamu İşçilerinin Maaş Zamları Hakkında Açıklama

Kadroya geçen işçilerin maaş zamları ve toplu iş sözleşmeleri hakkında açıklama geldi. 180 bin işçinin 2020 ve 2021 mali hakları hakkında yapılan açıklama yazımızda.

Kadroya Geçen 4/D Kamu İşçilerinin Maaş Zamları Hakkında Açıklama

Kadroya geçen işçilerin maaş zamları hakkında açıklama.

31 Ekim tarihinde , 2018 yılında imzalanan YHK toplu iş sözleşmesinin süresi sona erdi. TİS süresinin sona ermesinin ardından işçiler, maaş zammının ne zaman belirleneceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Öz Sağlık İş Sendikası tarafından bir açıklama yapıldı. "T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLI TÜM İŞYERLERİNDE ÇALIŞAN VE YAKLAŞIK 180.000 İŞÇİYİ KAPSAYACAK OLAN (2021-2022) YENİ DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ YENİDEN (HAK-İŞ) ÖZ SAĞLIK-İŞ’DE" başlığı ile yapılan açıklamada , 1 Kasım 2020 tarihi itibarıyla işçilerin bağlı olacak toplu sözleşmeye yer verildi.

İşte o açıklama:

Söz konusu açıklamada 180 bin işçinin 2020 ile 2021 yıllarındaki maaş zamları ile hakları hakkında "1 kasım'dan itibaren arkadaşlarımız % 13 hizmet zammı alacaklar, 403 TL sosyal yardım alacaklar, gece çalışmalarına yüzde 35 farklı alacaklar, fazla mesailerini gündüz % 60 gece % 75 zamlı alacaklar, yol yemek ücretleri (12TL) değişecek" denildi.

DİĞER İŞÇİLER İÇİN NE ZAMAN?

Kadroya geçen diğer işçilerin toplu sözleşmeleri için süreç başladı. Görüşmeler sonrası toplu iş sözleşmesi süreci Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN