Kadro Alan Taşeronlar ile KİT Taşeronları İçin Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bir yazılı açıklama yaptı. Ağbaba yaptığı açıklamada kadroya alınan taşeron işçilerin sorunları ile KİT taşeronlarının mağduriyetlerine değindi.

Kadro Alan Taşeronlar ile KİT Taşeronları İçin Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan KİT taşeronlarına kadro açıklaması geldi.

Bir yazılı açıklama yapan Veli Ağbaba, Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışmakta olan taşeron işçilere verilen kadro sözünün adeta yılan hikayesine döndüğünü söyledi.

Parti olarak taşeron işçilerin ayrımsız olarak kadroya alınması için yıllardan beri çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ağbaba, hükümetin taşerona kadroyu beklenenden uzak şekilde verdiğini, KİT'lerdeki taşeron işçileri de kadroya almayarak binlerce kişiyi ve ailelerini mağdur ettiğini dile getirdi.

Yazılı açıklamasında Ağbaba, hükümetin basın karşısına geçerek taşeron konusuna kökten çözüm getiriyoruz dediğini , ancak karayolları, PTT ve KİT kurumlarında çalışan taşeron işçilerin sorunlarının hala çözülmediğini söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında KİT taşeronları için Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye değinen Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca Kamu İktisadi Teşekküllerinin istihdam talepleri kadar işçinin kadroya alınacağı ve bu sayının Hazine Müsteşarlığının belirleyeceği sayıyı geçemeyeceği belirtilmiştir. "Bu ifadeleri kullanan Ağbaba, "Bu düzenlemede iyi niyet yok. İyi niyet olsa yıllardır kurumlarına emek veren işçilere sınav şartı konulmazdı. İyi niyet olsaydı kararnamede işçilerin kadroya alınmasını kesin karara bağlar, 'istihdam edilebilir' ibaresi kullanılmazdı. Bu şartlar altında kamuda çalışan taşeron işçilerin sorunlarının devam edeceği bir gerçektir. Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında gösterenler, 50 bin KİT işçisine kadro bulamadı." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika haberlerinden, taşeron haberlerinden, kamu işçisi haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara