Kadro Alan Taşeronda İkramiye Krizi

Kadroya alınan taşeron işçilerin sorunları giderilmiyor. İşçiler Aralık ayında tediye ödemeleri alacak. Ancak taşerondan kadroya geçen 500 bine yakın işçi tediye ödemesi alamayacak.

Kadro Alan Taşeronda İkramiye Krizi

Kadroya geçen taşeron işçilerde tediye krizi.

Kamuda çalışan kadrolu işçilere, ilgili kanun gereği yılda 52 ilave tediye ikramiyesi verilir. Taşeron işçilerin de kadroya alınması ve kadrolu kamu işçisi olmasının ardından tediyeler onlar da ödeneye başladı. Ancak taşeron personelin en çok olduğu belediye şirketleri bünyesindeki çalışanlar bu tediye ödemelerinden faydalanamıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında verilen tediyelerin ilk taksidini alamayan taşeron işçiler, duruma tepki göstermişti. Ama kanun gereği belediye şirketleri bünyesinde çalışan işçilere tediye ödemesi yapılmaz. Ancak sayıları 500 bini bulan işçiler tediye ödemelerinden faydalanmak istiyor. 

Belediye seçimleri yaklaşırken belediyelere bağlı şirketler bünyesinde kamu işçisi olarak çalışan işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulunuyor. Ancak işçilern bu çağrıları şimdiye kadar hep karşılıksız kaldı. 31 Mart günü düzenlenecek olan mahalli seçimler öncesi işçiler, müjdeli haber bekliyor.

2018 SON TAKSİDİ ARALIK AYINDA

Kadroya alınan taşeron işçilerden, belediye şirketleri bünyesinde çalışan işçiler hariç diğer işçiler, Aralık ayında ilave tediye ödemesi alacak. 2018 yılının son ikramiyesini alacak işçilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Ancak geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan tediye ödemelerinden faydalanamayan işçiler bu sefer de tediye alamayacak.

NEDEN ALAMIYORLAR?

Genel idareler bünyesinde kadrolu olarak çalışmakta olan işçilere tediye ikramiye verilirken belediye şirketlerinde kadroya geçen çalışanlara ikramiye verilmemiyor. 

Belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler ise kanunen bu şirketlerin ilave tediye ödemesi zorunluluğu olmadığı için ilave tediye alamıyorlar. Dolayısıyla, yalnızca kamu kurumlarında işçi statüsüne geçirilen taşeron işçiler için ilave tediye ödeniyor. Belediye şirketlerinde çalışmaya başlayan taşeron işçi ilave tediye alamıyor.

Şirketler istese kendi bütçelerinden işçiye ödeyebilir ama işçiyi düşünen olmadığı için işçiler ikramiye alamıyor.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Belediyelere bağlı şirketlerde çalışan işçilerin bu mağduriyetleri giderilmelidir. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Taşeron haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara