Kadro Alan Taşeronda Bir Sorun Daha !

Taşeron işçilere kadro verildi ama sorunları tam olarak çözülmedi. Her gün başka bir sorun ile karşı karşıya kalan işçilerin sorunları bitmiyor.

Kadro Alan Taşeronda Bir Sorun Daha !

Bornova Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan temizlik işçilerinden sendikalara önemli çağrı.

İhale yapılmadığı için maaşlarına herhangi bir zam yapılmadan çalışmakta olan temizlik personelleri, mücadele için sendikara çağrıda bulundu. Genel-İş 7 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Bornova Belediyesi bünyesinde temizlik işçisi olarak çalışmakta olan personeller, olaya konu ihale yasasına göre hizmet alımı ihalesi yapılmadığı için yıllardır zamsız şekilde çalıştıklarını söyleyerek ARTIK YETER dedi.

Örgütlenseler bile topl usözleşme imzalamadıkları için asgari ücret aldıklarını ve bu ücrete kadroya geçmelerine rağmen zam gelmediğini söyleyen işçiler, belediyeden gelen fedakarlık çağrılarına tepki gösterdi. İşçiler zam istedi ve sendikalara da bu konuda bir çağrı yaptı.

ASGARİ ÜCRET EN AZ 2500 TL OLMALIDIR

Maaşlarına zam yapılmayan temizlik personellerinden Özgür Daha isimli kişi,  “Krizi hiç sorma işçiler perperişan, alım gücü yok, geçim sıkıntısı çok. Hayat pahalı, her şeye zam yapıyorlar, öyleyse işçi maaşlarını da yükseltsinler. Bizim talebimiz bu. Asgari ücret en az 2 bin 500 olmalı. Zaten temizlik birimi olarak yıllardır maaş alamıyoruz. Bir de enflasyon ve zamlar eklendi mağduriyetimize” ifadelerini kullandı.

SENDİKALARA ÇAĞRI

“Tasarruf, fedakarlık diyerek bizden aldıklarını zenginlere veriyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Özgür şu şekidle devam etti:

“Bir işçiden normalde vergi alınmaması lazım, ama bizden vergi alıp patronların vergi borçlarını siliyorlar. Ayrım yapmadan, sendikalar işçinin arkasında durmalı ki faturayı bize kesmesinler."

ESKİDEN ZEKAT VERİRDİM ŞİDMİ MUHTACIM

Adı Mustafa olan bir başka temizlik işçisi ise basın mensuplarına açıklamada, “Geçtiğimiz gün asgari ücret hesaplaması yaptım, krizden zamlardan dolayı asgari ücret 350 lira erimiş. Gittim 5 liralık salça alayım dedim olmuş 9 lira” dedi. Eskiden çiftçilik yaptığını ancak artık geçinemez hale geldikleri için göç ettiklerini aktaran Mustafa, krizin etkisini tam olarak gösteremediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ben köylüyüm, elli tane malım vardı, her Betkanyon sene bir tanesini zekat verirdim. Şimdi ben zekata muhtaç oldum” ifadelerini kullandı.

TAŞERON HABERLERİNDEN, İŞÇİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara