Kadınlara Para Yardımı Miktarına Zam Geldi (Şartlı Doğum ve Eşi Vefat Etmiş Kadına Yardım Başvuru Şartları ve Başvuru Şekli)

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada iki yardımda zam yapıldığı ve Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarının da 325 TL’ye çıkarıldığına yer verildi. İşte detaylar ve şartlar.

Kadınlara Para Yardımı Miktarına Zam Geldi (Şartlı Doğum ve Eşi Vefat Etmiş Kadına Yardım Başvuru Şartları ve Başvuru Şekli)

Son dakika haberi: Kadınlara ödenen sosyal yardım arttı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik." dedi.

NE KADAR ARTIŞ OLDU?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada "Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık”  ifadelerini kullandı.

“Corona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde, sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik; Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık”

Bakan Selçuk; “Bu süreçte zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen, sosyal riskleri önleyici politikalar geliştiriyor ve uyguluyoruz.” diye konuştu.

Selçuk, “Bakanlığımıza verilen görevin bir gereği olarak, hak temelli hizmet anlayışı ile toplumun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlanmadan koruyor ve mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların toplumun tüm kesimlerine yayılmasında, artan bütçe kaynaklarımızın rolü büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, sosyal yardım harcamalarını rekor seviyede artırıldığını ve kaynakların mali disiplin içerisinde amacına uygun olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Şartlı Sağlık Yardımı, Şartlı Lohusalık Yardımı ve Şartlı Gebelik Yardımı miktarlarında da %29’luk artışa gidildi.

BAŞVURU

Bu desteklere başvurular SYDV 'lere ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılmaktadır. Ancak korona nedeniyle şimdi başvurular e Devlet 'ten alınıyor. Başvuru linki şu şekilde:

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-alo183-sosyal-destek?fbclid=IwAR3oTOcBHJwRWMhNpOIeh9OnDxiNcHfVRSzJrtCq7_kswZYarRonlPltTp8

BAŞVURU ŞARTLARI

Şartlı Sağlık Yardımı (Sağlık ve Gebelik) : Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç durumda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri,  anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan yardımlardır. 

Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardım: Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç durumda bulunan resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yapılan nakdi yardımlardır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA