Kadınlara Kreş, Bakımevi ve Sigorta Desteği

Kadınlara sigorta, eğitim, kreş ve bakımevi gibi desteklerin verilmesi için önemli karar TBMM'de komisyonda oluşturuldu.

Kadınlara Kreş, Bakımevi ve Sigorta Desteği

Kırsal kesimlerde yaşamakta olan kadınlara destekler ve yardımlar geliyor.

Mevsimlik olarak çalışan kadın tarım işçileri ile kırsal alanda yaşamakta olan kadınların istihdam sosyal güvenlik, sağlık ile eğitim srunları mercek altına alındı. TBMM Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu tarafından başlatılan çalışmalar sona erdi ve söz konusu sorunların çözülmesi, kırsal alanda çalışan ve yaşamakta olan kadınlara daha iyi bir hayat sunulması için rapor hazırlandı.

KREŞ, BAKIMEVİ VE MUTFAK DESTEKLERİ

TBMM Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu tarafından titizlikle hazırlanan bu rapor, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu 'na gönderildi. Bu komisyonda son şeklini alacak olan raporda, kadınların çalıştığı tarım alanlarının bulunduğu bölgelerde kreş ve bakımevi oluşturulmasından, mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti verecek olan mobil sağlık ocakları, ortak mutfak ve çamaşırhanelere varana kadar onlarca projeye yer verildi.

Kırsal kesimlerde yaşamakta olan kadına yönelik poztif ayrımcılık öngören yasama çalışmalarında rehber olacak rapor, son rütuşları tamamlandıktan sonra TBMM Genel Kurulu'na da sunulacak ve oylanacak. TBMM Genel Kurulundan da geçmesi sonrası karar Cumhurbaşkanlığına gönderilerek Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürülüğe girecek. Akşam'ın ulaştığı Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu Raporu'nda yer alan tespit ve öneriler arasında, mevsimlik tarım işçisi kadınların analık sigortasından yararlanması, eğitim desteği, zorunlu sigortalılık ve girişimcilik desteği başta olmak üzere geniş bir öneri listesi yer alıyor.

Kamubulteni.com  |  Ankara