Kadınlara gençlere devletten süper kredi! Sadece bu şartlara göre verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada kredinin dikkat çeken detaylarını genç çiftçilere anlattı. İnsanlar 2,5 milyon TL'lik krediden nasıl faydalanabileceklerini merak ederken detaylı bilgiler araştırıldı.

Kadınlara gençlere devletten süper kredi! Sadece bu şartlara göre verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında gençler ve kadınlar için 2,5 milyon TL destek ödemesi yapılacağını söyledi. Erdoğan, yaptığı açıklamada kredinin dikkat çeken detaylarını genç çiftçilere anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı müjdeli haber özellikle gençleri ve kadınları sevindirdi. Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" teması ile gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarımsal Ekosistemi Konferansı'na katılım gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç çiftçilere güzel haberler getirdiğini söyledi. Erdoğan, kırsal kalkınmanın desteklenmesine ilişkin açıklamasında şunları aktardı:

“Kırsal kalkınma destek programını yeniden düzenledik. 2024 Kırsal Kalkınma Programı kapsamındaki projelerin 7 milyon lira olan finansman limitini 14 milyon liraya çıkardık. Tarım ve Orman Bakanlığımıza 7.000 projenin ve faydalanıcılarının gönderileceğini, burada 5 milyar liralık finansman sağlayacağımızı anlatacak. 20 bin kişiye istihdam sağlanacak Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifleri tarafından ilk kez kullandırılacak tarım kredileri bu ayın başında açıklandı. Çiftçiler ilk kez faiz temettülerindeki daha fazla indirimden yararlanabilecek.”

Kadınlara gençlere devletten süper kredi

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Küçük ekipman kredi miktarı 250 bin liraya çıktı. Küçük hayvan işletmelerinin faaliyetlerini geliştirmek ve işletme kapasitelerini artırmak amacıyla verilen kredi limiti ise 600 bin liraya çıkarıldı. Süt çiftçilerine ücreti 1,5 milyon liraya çıkarıyoruz”

Desteğin detayları şu şekilde verildi:

Süt hayvancılığı, hayvancılık, arıcılık, ete yönelik kümes hayvancılığı, örtü altı sebze üretimleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi kapsamında;

Canlı hayvan satın alınması,

Basit sera yapımıyla ilgili inşaat harcalamaları,

Faaliyet alanınızla ilgili makine ve teçhizatın alım satımı (traktörler hariç)

Kiralanan işletmelerin kira ücretleri

Faaliyet alanınızla ilgili profesyonel maliyetler.

Koşullarınız ve ürettiğiniz objeler uygunsa ve ilgili yıl çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kriterlerini karşılıyorsa, Destekli kredi uygulaması çerçevesinde düşük faizli kredi fırsatlarından yararlanabilirsiniz.