Kadınlara 60 Bin TL Karşılıksız Kredi Başvurusu Başladı (Kosgeb Başvuru Formu)

81 şehirde iş kuracak vatandaşlara 60 bin TL 'ye kadar hibe desteği sağlanacak. Karşılıksız kredi desteği başvuru şartları , başvuru detayları ile başvuruların kabul edildiği sayfa haberimizin devamında.

Kadınlara 60 Bin TL Karşılıksız Kredi Başvurusu Başladı (Kosgeb Başvuru Formu)

Kendi işini kuracaklara 60 bin TL destek.

KOSGEB, Türkiye 'de girişimci kadınları desteklemeye devam ediyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınlara KOSGEB, 60 bin TL 'ye kadar geri ödemesiz kredi desteği sağlıyor. 

İşsizliğin azaldığı son dönemlerde devlet, iş gücüne katılım oranını arttırmak, istihdam sağlamak için girişimcilere karşılıksız kredi desteği vermeye devam ediyor. Kadın girişimcilere, genç girişimcilere ve engelli ile şehit ve gazi yakınlarına sağlanan imkanlar için detaylar haberimizde. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yapılan açıklamada, kendi işini kurmak isteyenlere 60 bin TL 'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacağına yer verildi. 

EN ÖNEMLİ AYRINTI

Karşılıksız desteklemeden faydalanmak isteyen vatandaşların , başka bir şirketin ortalık yapııs içinde olmaması gerekmektedir. Vatandaşlar, KOSGEB resmi internet adresi üzerindne online girişimci eğitimine katılacak.

Karşılıksız destek almak isteyen vatandaşların önce eğitim alması gerekmektedir. Eğitime dahil olan vatandaşlar, e akademi sistemi üzerinden 7-10 günlük eğitime tabi tutuluyor. Online eğitimini alan vatandaşlar , sertifika alıyor. 

Sertifika alan vatandaşlar, aynı internet adresi üzerindne Girişimcilik Destek Programı 'na başvuru yapıyor. 

Sertifikasını alan girişimciler , başvuru sonrası projelerini hazırlayacak. Hazırlanan projeye göre KOSGEB destek veriyor. 

KRİTERLER

KOSGEB' e sunulan proje, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme projenin iş fikrinin ihtiyaç dahilinde olup olmadığına , ekonomi ve istihdama katkı sağlayıp sağlamayacağına bakılıyor. 

Öte yandan projenin ticari kazancına da bakılıyor. Bu kriterlere uyan projelere destek ödemesi yapılıyor. 

İYİ ARAŞTIRIN PROJENİZİ TAM HAZIRLAYIN

Yukarıdaki kriterlere göre projenizi hazırlayın ve iyi bir araştırma , maliyet hesaplaması, piyasa analizi, müşteir potansiyeli, işin risklerini ve kar oranlarını araştın. Bu araştırmalar sonucu projenizi KOSGEB 'e sunun.

BAŞVURU ŞARTLARI

BAŞVURU SAYFASI

Girişimcilik Destek Programı başvuru sayfası aşağıdadır:

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6835/girisimciligi-gelistirme-destek-programi

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada başvuru formları kısmından müracaatınızı yapın.

Kadın - Erkek adaylar bu sayfada:  TIKLA KATIL

TÜM GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN