Kadınlara 15 Bin TL Destek Başvuru Şartları ve Şekli

Kadınlara 15 bin TL faizsiz kredi desteği için açıklama geldi. Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destekten faydalanma detayları haberimizde. İşte başvuru şartları ve başvuru şekli.

Kadınlara 15 Bin TL Destek Başvuru Şartları ve Şekli

15 bin TL faizsiz kredi.

Devlet , vatandaşlara birçok isim altında destek vermeye devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlara verilen desteklerden biri de 15 bin TL faizsiz kredi  desteği. Kadın girişimcilere sağlanan 15 bin TL destek sonrası 2 yıl ödeme yapılmıyor. 

İşin fikrine göre 15 bin TL kredi hibe de edilebiliyor. 

Kadınların iş hayatına atılması , kadın istihdamının arttırılması için başlatılan proje kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 bin TL 'ye kadar faizsiz kredi veriyor. 

15 bin TL faizsiz kredi verilmesi sonrası 2 yıl ödeme yapılmıyor. 2 yılın sona ermesi ile birlikte kadınlar , bu krediyi faizsiz şekilde 6 yılda ödüyor. 

BAŞVURU ŞEKLİ

:Kredi desteğinden faydalanmak isteyen kadınlar , hazırladıkları projeyi , bulundukları ilçedeki kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidecek. SYDV ofislerinde yapılacak başvuru sonrası proje uygun görülürse 15 bin TL kredi verilecek. 

Söz konusu destek kapsamında  kırsal alanda meyvecilik projelerinde kredi geri ödemesi 11 yıl olarak tespit edildi.  Meyvecilik projeleri için destek alan bir kişi, borcunu ilk 5 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl 6 eşit taksitler halinde ödeyecek. Söz konusu destekli projelerde başarılı olanların 1 yılki ödemeleri hibe olarak girişimcilere verilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Faizsiz 15 bin TL krediden faydalanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamak ve bu kuruluşlardan aylık gelir almamak.
  • İşin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olmak.
  •  Fon kaynaklarıyla desteklenen gelir getirici projelerden faydalanmamış olmak.
  • Aktif esnaf olmamak.
  • Bankadan kredi alamıyor olmak.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL