Kabine Yarın Toplanıyor: Masada Milyonların Merak Ettiği Konu Var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 14.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bu toplantıda en çok görüşülmesi ve tartışılması beklenen konular arasında şüphesiz ki asgari ücretin yanı sıra emeklilikte yaşa takılanlar hususu ve sözleşmeli personelleri kadro verilmesi meselesi olacak.

Kabine Yarın Toplanıyor: Masada Milyonların Merak Ettiği Konu Var

Erdoğan, Bakanlardan Görüş Alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücret hususunda konu ile ilgili bakanlardan fikir alması bekleniyor. Erdoğan'ın geçen sene olduğu gibi bu sene de anlaşılan rakının üzerinde bir rakam söylemek suretiyle asgari ücret görüşmelerine müdahil olması bekleniyor.

2023 senesine sadece sayılı günler kala, asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına başladı. 1 toplantı yapıldı ve işverenler ile işçiler sendikaları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları 2023 senesinde uygulanması gereken asgari ücret tutarını ne kadar olması gerektiği ile ilgili görüşlerini şimdiden beyan etmeye başladılar. Yarın Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilginin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çalışmalar ile ilgili son bilgileri vermesi bekleniyor.

Gözler, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İkinci Toplantısına Çevirdi 

Asgari ücret hususunda artık gözler ikinci toplantıya çevrildi. 7 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret rakamının belirleneceği toplantının ikinci ayağı 14 Aralık'ta yapılacak. Bu toplantıda önemli bir ilerleme kaydedilmesi bekleniyor fakat asgari ücret ile alakalı beklenen açıklamanın ise son toplantıdan sonra yapılması beklenir kendi her taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir jest yaparak toplantıdan çıkan rakamın üzerinde bir rakam söyleyerek asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşı sevince babası bekleniyor.