Japonya'dan Sürpriz Karar Altın Sert Yükseldi

Son Dakika. Altın fiyatları sert çıktı, gram altın ve çeyrek altın yükselişe geçti.

Japonya'dan Sürpriz Karar Altın Sert Yükseldi

Altın ve dolar piyasası Japon Yen’i sürprizi yaşıyor. ABD ve AB Merkez Bankalarının açıklamaları ile beraber dünü yatay bir seyirde geçiren altın fiyatları bugün Japon yeninde yaşanan sürpriz gelişmeyle yukarı doğru bir ivme kazandı.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ), beklenmedik şahin hareketi karşısında yen, dolar karşısında sert yükseldi. BOJ, sürpriz bir kararla getiri eğrisi hedef bandını yukarı çekti. Bu durum dolar karşısında sert bir yükselişe sebep oldu.

Japonya’da yaşanan bu gelişmeler dolarla beraber birçok para birimi ve altını da etkiledi.

Gram Altında Sert Yükseliş

Gram altın fiyatları dün yatay bir seyir izlemiş ve günü 1.070 lira seviyesinde kapatmıştı. Yaşanan bu gelişmelerle beraber gram altın fiyatları az önce 1.087 lira seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Gram altında yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta rekor kırarak 1.093 liraya kadar çıkan gram altının yeni bir rekor görüp görmeyeceği merak ediliyor.

Çeyrek Altında Yükseldi

Gram altınla beraber yükselişe geçen çeyrek altın, günü 1.781 liradan kapatırken şuan için 1.797 lira seviyesinden işlem görüyor.

Ons Altın

Yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen ürünlerden biri de ons altın fiyatları oldu. Japon yeninin dolar karşısında sert yükselmesi, doların altın üzerindeki baskısını bir miktar kırdı. Dün 1.787 dolardan kapanış yaşayan ons altın fiyatları şu sıralar 1.807 dolar seviyelerine kapak atmış durumda.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /