İYİ Partili Yokuş: Emekli ve memurlar enflasyon altında eziliyor

TÜİK, Mart’ta yıllık yüzde 16,19 olan tüketici enflasyonunun nisanda yüzde 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Siyasi iktidarın enflasyon öngörüsünün tutmadığını belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “İktidarın tutmayan enflasyon hedefi, Emekli ve memurları enflasyon altında ezilmesine sebep olmaktadır” dedi. 

İYİ Partili Yokuş: Emekli ve memurlar enflasyon altında eziliyor

TÜİK, Mart’ta yıllık yüzde 16,19 olan tüketici enflasyonunun nisanda yüzde 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Mayıs 2019 sonrasındaki en yüksek enflasyona oranına ulaşıldı.
Siyasi iktidarın enflasyon öngörüsünün tutmadığını ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bilindiği gibi Ocak ( 2021) ayında Memur ve emeklilere yüzde 3 oranında artış yapılmıştı. Bu artış Yılın ilk 6 ayı için öngörülmüştü.  Her yıl olduğu gibi bu yılda Siyasi iktidarın Enflasyon öngörüsü tutmamış ve ilk 4 ayda yüksek oranda sapma göstermiştir. Siyasi iktidarın memur ve emeklilere 2021 ilk 6 aylık enflasyon tahmini göre belirlediği yüzde 3 artış, Mart ayında hedefi aşmıştır. Nisan ayı itibariyle ise dört aylık enflasyon Yüzde 5.45 olarak gerçekleşti” dedi. 

“MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSEK ENFLASYON DARBESİ”


“İktidarın tutmayan enflasyon hedefi, Emekli ve memurları enflasyon altında ezilmesine sebep olmakta” diyen Yokuş “Memur ve emekliler Nisan ayı itibariyle yüzde 2,45 oranında ücret kaybına uğradı. Bu ücret kayıplarının acilen karşılanması gerekmektedir. Mevcut düzenlemeye göre ilk 6 ayda memur ve emeklilere verilen zammın farkı yani -enflasyon farkı -Temmuz ayında telefi edilecek. Bunun anlamı çalışan ve emeklilerin mağduriyeti Temmuz ayına kadar sürecektir. Çalışan ve emeklilerin dayanma gücü kalmadı. Siyasi iktidarı ‘Memur ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz. Emekli ve memurların daha uzun süre mağduriyet yaşamamaları için ve enflasyon kayıplarının giderilmesi acilen ücretleri artırılmalıdır.  Yapılacak ücret artışının yüzde 2.45 oranındaki enflasyon farkı da göz önünde bulundurularak yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.