İYİ Parti Konya Milletvekili'nden Çok Sert Asgari Ücret ve Suriyeli Açıklaması: Kıyamet Mi Kopar?

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz aldı.Burada Türk İş'in açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını hatırlatarak asgari ücretlinin, işçi , memur ve emeklinin beklentilerini gündeme getiren Yokuş, "Açlık sınırı 2.578 lira, yoksulluk sınırı 6.850 lira. Yani 2 çocuklu bir aile 2.578 liranın altında ücret alıyorsa açlık içinde, 6.850 TL'nin altında evine maaş giriyorsa yoksulluk altında. Şimdi, bakalım, bizim ülkemizd

İYİ Parti Konya Milletvekili'nden Çok Sert Asgari Ücret ve Suriyeli Açıklaması: Kıyamet Mi Kopar?

Konya Milletvekili'nden Çok Sert Asgari Ücret ve Suriyeli Açıklaması: Kıyamet Mi Kopar?

Türkiye'deki sistemin emeklilik konusunda "garabet" haline geldiğini söyleyen Yokuş, işçinin fazla çalışması halinde daha az emekli maaşıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. İYİ Partili Yokuş, "Hatta öyle bir şey yaptılar ki dünyada bir örneği yok yani AK PARTİ iktidarının 2008'de SGK reformu diye milleti, vatandaşı, emekliyi, garibanı, işçiyi, memuru nasıl aldattıklarını hepiniz biliyorsunuz. Ne yaptılar 2008'den itibaren? Ne yaptılar biliyor musunuz? Türkiye'de öyle bir garabet var ki memur, işçi çalıştıkça yani ne kadar çok çalışırsa o kadar az emekli maaşı bağlanıyor. Allah Allah! Ya dünyayı tersine mi döndürüyorsunuz siz? Ama sizin bu garabet işleriniz devam ediyor, dünyada böyle bir şey yok. 2000'den önce otuz yıl hizmeti olan bir devlet memuru, maaşının yüzde 80'iyle emekli olurken şimdi otuz yıl çalışacak bir memur maaşının yüzde 55'iyle emekli olacak. Yani demem odur ki zaten emekliye, memura, işçiye hep şaşı baktınız, şaşı bakmaya da maalesef devam ediyorsunuz." dedi. 

Asgari ücret meselesine ve göçmen politikasına değinen Yokuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

Gelelim asgari ücrete: "2020 yılında ne olsun?" Bugünlerde açıklanacak. Hemen Türkiye İstatistik Kurumu yola çıktı. Dediler ki: "Biz bir hesap yaptık -gerçi hesaplarının hepsi sakat da- 2.331 lira olsun." Yani aşağı doğru çekiyorlar, şimdiden milleti alıştırmaya çalışıyorlar. Kardeşim, elli kere bu kürsüden söylendi, asgari ücreti vergi dışı yapsanız kıyamet mi kopar? Kayıt dışı oranı yüzde 40'lara varmış, asgari ücretli çalışanları kayıt altına alsanız kıyamet mi kopar? Şu ülkede 1 milyondan fazla kayıt dışı çalışan Suriyeliyi, Afganlıyı bu ülkede çalıştırmaktan vazgeçseniz, ülkelerine gönderseniz kıyamet mi kopar?

Ama nerede! Nerede sizin… Ve zehir zıkkım olsun diyorum ben, bu ülkede 1 milyon 200 bin yabancı istihdamı yaparak, benim 1 milyon 200 bin vatandaşımı işsiz gezdirenlere bu ülkenin ekmeği zehir zıkkım olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.