İTO Kasım Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Gözler TÜFE'de

Son dakika haberi: İTO Kasım ayı enflasyon verilerini az önce açıkladı. İstanbul'daki fiyat değişimleri ve enflasyon farkının açıklanması sonrası gözler TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine ve memur ile emekliler için oluşacak enflasyon farkı maaş zammında.

İTO Kasım Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Gözler TÜFE'de

İTO Kasım ayı enflasyonunu açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada İstanbul'da enflasyon verilerine yer verildi. Az önce açıklanan resmi verilere göre İstanbul ücretliler geçinme indeksinin aylık 1.94 toptan eşya fiyatları indeksinin de 2.83 seviyesinde olduğuına yer verildi.

açıklanan verilerde İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinin 12.86 olduğuna yer verildi. Yıllık değişim ise 14.07. Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıl sonuna göre 15.82, yıllık değişim ise 17.43 oldu.

İTO tarafından açıklanan enflasyon verileri, Türkiye enflasyonu öncesi açıklanan önemli rakamdır. 1.94 seviyesinde gelen indeksi burada önemli rakamdır.

ENFALSYON FARKI

  • Temmuz: 0,58
  • Ağustos: 0,86
  • Eylül: 0,97
  • Ekim: 2,13

Toplam: 4,54

Kasım ayı enflasyonu ile birlikte farkın daha da artması bekleniyor.  Kasım ayı enflasyonu TÜİK tarafından 3 Aralık günü açıklanacak.