İTO İstanbul'un Aralık Enflasyonunu Açıkladı

İstanbul Ticaret Odası İTO yılın son ayı Aralıkta İstanbul'da gerçekleşen enflasyonu açıkladı. İşte İstanbul'un Aralık ayı enflasyon rakamları..

İTO İstanbul'un Aralık Enflasyonunu Açıkladı

İTO İstanbul'un Aralık Enflasyonunu Açıkladı 

Her ay olduğu Aralık ayında İstanbul Ticaret Odası İTO Aralıkta İstanbul'da gerçekleşen enflasyonu açıkladı. İTO göre İstanbul'da Aralık ayında perakende fiyatlar yüzde 2,94, toptan fiyatlar yüzde 3,71 arttı. Aralıkta perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 7,04, ev eşyası harcamalarında yüzde 3,89, konut harcamalarında yüzde 3,82, diğer harcamalarda yüzde 3,07, gıda harcamalarında yüzde 3,06, giyim harcamalarında yüzde 1,18, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0,50 artış, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yüzde 3,09 azalış izlendi.

Memurlar TÜİK'i bekliyor

Kamu çalışanları, Ocak ayında maaşlarına alacakları zam oranını merak ederken, Salı günü TÜİK tarafından açıklacak olan Aralık enflasyonu ile büyük oranda memur maaşlarına yapılacak zam oranı da belli olacak. 

5 aylık enflasyon yüzde 14.04

Öte yandan 2022 yılının ikinci yarısının ilk 5 ayında şu ana kadar gerçeleşene enflasyon oranı yüzde 14.04 oldu. Aralık ayında açıklanacak aralık enflasyon rakamınında bu veri üzerine eklenmesiyle birlikte yılın 2.yarısında ülkede gerçekleşecek enflasyon belli olacak.