İşte Rakamlar: Araç Muayene Ücretleri 2021 Zammı

Araç muayene ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada muayene ücretlerine yeniden değerleme oranında zam yapılacağı zammın 2021 yılında geçerli olacağına yer verildi.

İşte Rakamlar: Araç Muayene Ücretleri 2021 Zammı

Araç muayene ücreti zammı  açıklaması.

Enflasyon rakamları Kasım ayının ilk haftasında belli oldu. Enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile yeniden değerleme oranı da netleşti ve 2021 yılında değerli kağıtlara, ehliyet, pasaport ve birçok ücrete yapılacak zammın oranı da belli oldu. Açıklamada Yeniden Değerleme Oranının yüzde 9.11 seviyesinde olduğu, araç muayene ücretlerine de bu seviyede bir zam yapılmasına kesin gözüyle bakıldığına yer verildi. 

Habertürk'ün son dakika olarak aktardığı haberde, Türkiye'nin araç muayene hizmetinin Doğuş Grbubu TÜV, SÜD ve Bridgepoint tarafından sunulduğuna, araçlarını muayene ettirmesi gerekenlerin bu araç muayene istasyonlarına giderek araç muayene bedeli ödemesi yapması gerektiğine yer verildi. 

2020 ZAMMI

2019 yılı Kasım ayında enflasyon raıkamlarının açıklanması ile yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak gelmiş ve araç muayene ücretlerine yüzde 22.58'lik bir zam yapılmıştı. Bu zam sonrası 2020 yılı içinde arabasını muayene ettirmek isteyenler için otomobil araç muayene ücreti, 342 TL 50 kuruşa; egzoz emisyonu yaptırmak isteyenler için ise ücret 80 TL’ye çıkarıldı. 

2021 ZAMMI

2021 yılı için yeniden değerleme oranı belli oldu. Bu oran 9.11 olarak açıklandı. Buna göre 2021 yılı itibarıyla muayene ücretlerine bu seviyede zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

KART İLE ÖDEME DÖNEMİ

Araç muayene ücretleri, istasyonlarda nakit olarak ödeniyordu. Ancak yeni bir uygulama hayata geçti ve Ankara'da araç muayene ücretlerinin banka kredi kartı ile ödenmesi çalışmaları başladı. Bu çalışmalarda son aşamaya gelindiği ve yeni yıl ile birlite artık araç muayenelerinde kredi kartı ile ödeme yapılabileceği aktarıldı. 

TAKSİT OLACAK MI?

Habertürk'te yer alan bilgide taksitle ilgili, “İlgili bankanın, bu konuda olanak sağlaması ya da seçenek sunması durumunda taksit de yapılması mümkün olabilecek. Bankanın, pozisyonunun önemli olduğunu söyleyebiliriz” denildi. 

2020 yılında geçerli olan araç muayene ücretleri şu şekilde:

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 462,56 lira
Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar:342,50 lira
Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler: 174,64

Yüzde 9.11'lik zamla yeni ücretlerin şu şekilde olması bekleniyor:

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 504,69 TL
Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar:373.70 TL
Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler: 190,54 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA