İşte 2019 Asgari Ücret Zam Tarihi (Ne Kadar Zam Gelecek?)

2019 yılı asgari ücret zammı için geri sayım devam ediyor. Erken zam hayalleri önceki gün gelen açıklamalarla suya düştü. Peki asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak? Zam miktarı ne zaman açıklanacak?

İşte 2019 Asgari Ücret Zam Tarihi (Ne Kadar Zam Gelecek?)

2019 yılı asgari ücret zammı için geri sayım devam  ediyor.

Asgari ücret için üzen açıklamalar önceki günlerde gelmişti. Önce Çalışma Bakanı ile grüşen Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, daha sonra ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak kötü haberi verdi.

YIL SONU GELMEDEN ZAM YAPILSIN TALEBİ

Türk İş ile DİSK, daha önce yaptıkları açıklamada, art arda gelen zamlar ve ekonomideki dalgalanma nedeniyle yıl sonu beklenmeden asgari ücretlilerin maaşlarının 2 bin TL yapılması ve yeni yıl zammının da bu ücret üzerinden yapılması istendi. 

Asgari ücretli vatandaşlar da şimdiden maaşın 2 bin TL olmasını ve yeni yıl zammının 2 bin TL üzerindne hesaplanmasını istedi. 

ART ARDA AÇIKLAMALARLA ÜMİTLER BİTTİ

Asgari ücrete yıl sonu beklenmeden za talepleri, geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarla tükendi. Bakan Selçuk ile bir görüşme yapan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Bakan Selçuk 'un erken zam talebine olumsuz cevap verdiğini ve asgari ücret tespit komisyonunun, normal zamanından önce toplanmasının mümkün olmayacağını söylediğini aktardı. 

Bu açıklamanın ardından önceki gün AK Parti MYK 'sı düzenlendi. Düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu sonrası AK Parti Sözcüsü kürsüye geçti ve asgari ücret tespit komisyonunun erken toplanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Öte yandan açıklamada asgari ücret tespit komisyonu erken toplansa bile zam yine yeni yıldan itibaren geçerli olacak dendi.

2019 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELİRLENECEK?

2019 Yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için Asgari Ücret tespit komisyonu Aralık ayının ikinci haftası toplanacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılacağı asgari ücret tespit komisyonunda yeni yıldaki asgari ücret belirlenecek. Önceki yıl asgari ücret Aralık ayının son günlerinde açıklanmıştı. Yine bu yıl asgari ücret Aralık ayının sonunda açıklanacak.

2017 yılında 1300 TL olan asgari ücret 1600 TL 'ye çıkarılmıştı. Yeni yıl asgari ücretinin ise ne kadar olacağı tahmin edilemiyor. Yüksek enflasyona yenilen vatandaşlar en az 2 bin TL istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından yeni zam için taleplerinizi yazabilirsiniz.

İLK RAKAMLAR

İşçi kesimini temsil eden Türk İş asgari ücret için kapıyı 2 bin TL'den açacak. DİSK'in ise 2 bin TL'den fazla bir miktarda kapıyı açması bekleniyor. İşveren kesimi ise verebileceği en düşük zam için uğraşacak.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN:

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER