İstanbul’da Ekmeğe Zam Geliyor 200 Gram Ekmek 5 TL Olacak

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) dünkü meclis toplantısında ekmeğe zam kararı çıktı.

İstanbul’da Ekmeğe Zam Geliyor 200 Gram Ekmek 5 TL Olacak

İstanbul’da 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya alınacak karar göre ekmeğin kilogramına yüzde 28,9 zam gelerek 25 liraya yükseldi.

Şu anda 260 gram ekmek 5 liradan satılırken 1 Ocak’tan itibaren 200 gram ekmek 5 liraya satılacak.

Sözcü’de yer alan habere göre İTO yetkililerinden alınan bilgilere göre yılbaşından itibaren 240 gram ekmek 6 liradan satılacak.

Ticaret Bakanlığı Ret Yanıtı Verdi Ama...

İTO Meclisi’nde ekmeğe zam kararı çıkabilmesi için sahadan gelen teklif, önce yönetim kuruluna bildirilip, değerlendiriliyor. Uygun görülürse il ticaret müdürü, il tarım müdürü, esnaf oda birliği başkanı, ticaret odası ve belediyeden yetkililerin oluşturduğu 5’li komisyona çağrı yapılıyor. Alınan karar ise Ticaret Bakanlığı’na bildiriliyor.

Aldığımız bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı ekmeğe zam kararına ret yanıtını verdi. Ancak bu, meclisin oylamasına engel bir durum teşkil etmiyor.

Dün toplanan İTO Meclisi’nde üyelerin tamamının ekmeğe zam teklifine onay vermesiyle zam kararı oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu. Ancak yeni zam kararının 1 Ocak’tan sonra uygulamaya alınmasına karar verildi.

Haziran’a Kadar Yeni Zam Beklenmiyor

Sozcu.com.tr’ye bilgi veren yetkililer, bu durumun 1 Ocak’tan sonra İstanbul’da iki çeşit ekmek fiyatının oluşmasına neden olabileceğini ifade etti.

Buna göre, İstanbul’da bazı ilçelerdeki fırıncılar gramajını düşürdükleri ekmeği yine 5 liradan satmaya devam edebilecekken, bazı fırıncılar ise gramajı 240 grama yükseltip 6 TL’den satma yoluna gidecekler.

Ekmeğin kilogramı 25 lirayı geçmeyecek şekilde yapılan gramaj değişiklikleri fiyatı artırıp, azaltabiliyor.

TMO’nun fırıncılara sağladığı un sübvansiyonunun da etkisiyle son 3 aydır un fiyatlarının yatay seyrettiğini anlatan yetkililer, un fiyatlarının seyrin değişmemesi durumunda ekmeğe hazirana kadar yeni bir zam teklifi öngörmediklerini dile getirdi.

Yapılan son zammı ise, asgari ücretteki artışla birlikte işçilik giderlerinin artacak olması ve yeni yıldan sonra yaşanacak enerji zamlarının etkisiyle gerekli gördüklerini kaydetti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /