İşsizlik Maaşı ve Kısa Çalışma Ödemeleri Yarın Ödenmeye Başlıyor

İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödemeleri ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı geçtiğimiz gün gelmişti. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşıyla ilgili ödeme süreci yarından itibaren başlıyor.

İşsizlik Maaşı ve Kısa Çalışma Ödemeleri Yarın Ödenmeye Başlıyor

Yeni tip koronavirüs sürecinde kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan vatandaşlar ile işsizlik maaşı ödemesi alanların ödemeleri yarından itibaren gerçekleştirilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz gün işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş, ilgili ödemelerin öne çekildiğini ve 29 Haziran ile 3 Temmuz'a kadar işsizlik maaşı ile kısa çalışma ödemelerinin gerçekleştirileceğini söylemişti. İBAN numarasını sistemden giren vatandaşların ödemeleri banka hesaplarına yarından itibaren aktarılmaya başlanacak. İBAN numarasını sisteme girmeyenlerin kısa çalışma ödemeleri ve işsizlik maaşları ise PTT aracılığı ile ulaştırılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerle ilgili şu açıklamaları yapmıştı: 

Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz’da yapılması gereken Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran’da, 2 olanlara 30 Haziran’da, 4 olanlara 1 Temmuz’da, 6 olanlara 2 Temmuz’da, 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak.

Yeni memur alımı duyurularını takip etmek, son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak, sadece iş haberlerine göz atmak için Türkiye'nin en büyük kamu haber sayfalarından kamu bültenini sosyal medyada da takip edebilirsin. Tıkla ve katıl.https://www.instagram.com/k.bulteni.is/