İşsizlik Maaşı Açıklaması: Başvuru Şartları Esnetilmeli

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, işsizlik maaşı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve "İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı. İşsiz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yapılmalı." talebini iletti.

İşsizlik Maaşı Açıklaması: Başvuru Şartları Esnetilmeli

İşsizlik maaşı açıklaması.

Türk İş Genel Başkanı bir yazılı açıklamada bulundu. açıklama yapan Ergün Atalay yeni tip koronavirüsün hayatı olumsuz şekilde etkilediini, çalışma hayatına da büyük zararlar verdiğini söyledi ve işçi ile işverene yapılacak destekleri sıraladı. 

Hükümetin 100 milyar TL 'lik paketini değerlendiren Atalay, "Bu zor süreçte işverenlere verilen destekleri anlamlı buluyoruz ama çalışanların da iş güvencesinin sağlanması lazım. İş güvencesinin yanında, asgari ücrette vergi alınmaması gibi çalışanlara ilave destekler şart. Bu süreci işçi çıkartmanın bahanesi olarak görenlere de fırsat verilmemeli. Bizim gözümüzde, virüsü bahane edip işçi çıkartanların, kriz fırsatçılığı yaparak ürünlerin fiyatını artıranlardan bir farkı yoktur. Bu ortamda işini kaybedenlere devletin elini uzatması gerekiyor. İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı. İşsiz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yapılmalı." ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇI YASASI

Sağlık personellerinin COVID-19 'a karşı fedakarca ve üstün bir özveri ile çalıştığını söyleyen Atalay, tüm personellere teşekkürlerini iletti. Virüsle mücadelede sağlık personellerinin gayretlerine dikkatleri çeken Atalay,, "Bu süreç bize gösterdiği toplum olarak ne yapsak da sağlık çalışanlarının emeğini ödeyemeyiz. Bizler sıcak evlerimizdeyken onlar özveriyle hastaların tedavisi için gece gündüz demeden çalışıyor. Onları alkışlamak yetmez. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenleme bir an evvel çıkartılmalı."   dedi ve toplumun büyük bölümümün bu bilinçle evden çıkmamayı tercih ettiğinin gözlemlendiğini  söyledi.

Atalay, tüm uyarılara rağmen evden çıkmama kuralına riayet etmeyenlerin de olduğunu belirtti ve "Ben bu yaşıma kadar böyle bir şeyi ne yaşadım ne de duydum. Her şeyin başı sağlık. Sağlık yoksa, iş de yok aş da yok. Koronavirüs musibetiyle baş edebilmemiz için zorunlu haller ve görevler dışında herkesin evde kalma kuralına uyması gerekiyor. Ailemize, işimize, memleketimize sahip çıkmanın yolu bugünlerde sağlığımızdan geçiyor. Bu işin şakası yok." dedi.

Atalay, sağlık çalışanlarının sağlıklarını riske atarak virüsle mücadele ettiğine vurgu yaparakdeğerlendirmesinde bulundu.

İŞSİZLİK MAAŞI

Atalay , işsizlik ödeneğinde düzenleme yapılmasını istedi ve "İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı. İşsiz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yapılmalı" dedi.