İşsizlerin Dikkatine! Devlet 2200 TL Nakit Yardımı Yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işsiz vatandaşlara ve İŞKUR üzerinden iş arayışı içerisinde olan yurttaşlara sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile Bakanlığının çok az birinin bu sosyal yardımını kimler, hangi koşullarda alabilir?

İşsizlerin Dikkatine! Devlet 2200 TL Nakit Yardımı Yapıyor!

Aile Bakanlığından İşsizlere Yardım Eli
Aile Bakanlığı istihdamı desteklemek amacıyla çeşitli sosyal yardım çalışmaları uygulamaktadır. Bunlardan biri de İşe başlama yardımı şeklinde nitelendiriliyor. İşe başlama yardımı nedir ve kimlere veriliyor?

Aile Bakanlığı'nın İşe başlama yardımı İŞKUR üzerinden işe başlayan vatandaşlara yapılan ve yıl içerisinde bir defa alınabilen sosyal yardım ödeneğidir. Bu programdan yararlanabilmek amacıyla düzenli sosyal yardım almakta olan hanelerde ikamet ediyor olmak şartı aranıyor. Bu hanelerde 18 ile 55 yaş arası olup da çalışabilir durumda olan vatandaşlar, İŞKUR aracılığı ile işe yönlendiriliyor. Bu yönlendirilen işlerde vatandaşların şe girmesi ile işe başlaması sağlanırsa eğer o zaman işe başlama yardımı alınmaktadır. 2.200 TL olacak şekilde verilen bu sosyal yardımı bir kişi 1 yıl içerisinde en çok bir defa alabiliyor.


İşe yönlendirme yardımı net asgari ücretin 1/10’u  olarak yani 550 TL miktarında ödenmektedir. Bir kişi işe yönlendirme yardımını 1 yıl içerisinde en çok 3 defa alabiliyor. Böylece koşulları uyanıp vatandaşlar, Aile Bakanlığı'nın ya da 3 ayrı ödeme şeklinde toplamda 1650 TL'lik sosyal yardım ödeneğinden faydalanabiliyor.