İşsizlere 2 Bin 31 TL'ye Kadar Maaş Verilecek

Asgari ücrete 2019 yılında yapılan zammın ardından işsizlik maaşı da arttı. İşsizlik maaşı son alınan brüt maaş ve son 3 yıldaki prim gününe göre hesaplanıyor.

İşsizlere 2 Bin 31 TL'ye Kadar Maaş Verilecek

İŞSİZLİK MAAŞINDAN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Vatandaşın , maaş ve prim günü ne kadar fazlaysa işsizlik maaşı da o oranda artış gösteriyor. 2019 yılında en yüksek işsizlik maaşı 2 bin 31 TL'ye yükselirken, en düşük işsizlik maaşı ise 1015 TL olarak belirlendi. İşsizlik Sigortası Kanununda da değişikliğe gidildi. İşsizlik Kanununda öngörülen düzenleme geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçmişti. İlgili düzenlemeyle birlikte işsizlik maaşından faydalanma şartlarında kolaylık sağlandı. Bu çerçevede işsizlik maaş şartlarında yer alan son 120 gün prim ödeyerek çalışma şartı hizmet akdine tabi olarak değiştirildi. Böylece 120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına rağmen devamsızlık hallerinden işsizlik maaşı ödememe durumu ortadan kalkmış oldu. İşsizlik Maaşı Ödeneği için başvurular İŞKUR birimlerine şahsen ya da elektronik ortamdan yapılabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI İŞKUR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Mücbir sebepler dışında kendi rızası dışında işten çıkarılan bir vatandaş 30 gün içerisinde İŞKUR'a işsizlik ödeneği için başvuru yapmadığı takdirde ödenekten faydalanma hakkını kaybedebiliyor. İşsizlik maaşından faydalanmak isteyen vatandaşların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması, hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içerisinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olması ve işten çıkarılmasının ardından 30 gün içerisinde İŞKUR müdürlüklerine ya da İŞKUR resmi internet sayfasından başvuru yapması gerekiyor.