İşsizlere 1611 TL Maaş-İşte Şartlar

Devletten işsiz vatandaşlara 805 ile 1611 TL arasında maaş veriliyor. Peki işsizlik maaşından kimler faydalanabilir? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlere 1611 TL Maaş-İşte Şartlar

Devlet, vatandaşlara bazı konularda ve durumlarda maaş bağlamaktadır. Sakatlık, yaşlılık, çocuk gibi yardımların yanı sıra devlet, işsiz kalan vatandaşlara da yardım etmektedir. Bir işyerinde belirli bir süre çalıştıktan sonra o işyerinden çıkan vatandaşlar, 10 aya kadar devletten 1611 TL'lik işsizlik maaşı alıyor. Peki işsizlik maaşı nedir? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı almak için istenen şartlar nelerdir? 

Bir süre sigortalı olarak çalıştığı işyerinden ayrılan ve mağdur olan vatandaşların bu mağdurlukları devlet tarafından en aza indirilmeye çalışılıyor. 10 aya kadar destek alabilen vatandaşlara, çalıştığı süreye bakılarak 805 TL'den 1611 TL'ye kadar aylık maaş veriliyor. Bu işsizlik maaşı ödemesinden faydalanmak için vatandaşların bazı şartları taşıyor olması gerekmektedir. 

KENDİ İSTEK VE KUSURU DIŞINDA ÇIKARILMIŞ OLMAK

Bir işyerinde sigortalı olarak çalışan personel, kendi isteği ve kusuru dışında işten çıkarılırsa işsizlik maaşı almaya hak kazanır. Ancak personel kendi isteği ile ya da sarışın porno kendi kusuru ile işten ayrlırsa işsizlik maaşı alamaz.

120 GÜN KESİNTİSİZ PRİM

İşsizlik maaşı almak için vatandaşların son çalıştığı işyerinden kesintisiz olarak 120 gün priminin yatırılmış olması gerekmektedir. 120 günlük sürede yatırılmamış prim varsa vatandaş işsizlik maaşı alamaz. 

SON 3 YILDA 600 GÜN ŞARTI

Öte yandan işsizlik maaşı almak için personelin son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekmektedir.

MAAŞ HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

İşsiz kalan personele verilecek işsizlik maaşının hesaplaması ise, bu personelin son 4 aylık dönemdeki ortalama brüt kazancı hesapa katılıyor. Bu kazancın ise yüzde 40'lık bölümü kadar işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bağlanacak maaş, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini aşamaz.

Başvuru için SGK ya da İŞKUR'a müracaat edin.

YENİ MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARINDAN, İŞ İLANLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara

Kamubulteni.com  | Ankara