İşsizler ve Dar Gelirliler için 2020 Daha Zor Geçecek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 5'inci maddesi üzerine partisi adına söz aldı.

İşsizler ve Dar Gelirliler için 2020 Daha Zor Geçecek

Burada ekonomideki gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Nuhoğlu, 2020 yılının işsizler için çözüm üretmeyeceğini aksine işsizler ve dar gelirliler için daha zor geçecek bir yıla hazırlanılması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nuhoğlu, "Bütçenin geneline bakınca, açıkça anlaşılacağı gibi yeni yatırımlar yoktur, devam eden yatırımlar durdurulmuş veya uzun vadeye yayılmıştır. Uluslararası finans kaynakları bulunamazsa büyüme olamayacak, istihdam alanları daralacak ve işsizlik daha da artacaktır, yaşanan kriz önlenemeyecek ve gelir dağılımındaki adaletsizlik derinleşecektir. İşsizler, sabit ve dar gelirliler için 2020 zor bir yıl olacaktır. Hane halkının reel gelirinin azalması daha az harcama yapmalarına sebep olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanına göre 2020'de bu davranış şekli değişecek, tüketim artacak ve yüzde 5 büyüme hedefi gerçekleşecektir. Bu hedefin yıl içinde küçülerek revize edileceğini şimdiden söylemek mümkündür." ifadelerini kullandı.

Tüketimi teşvik ederek ve sadece inşaata dayalı büyüme modeliyle ekonomik kalkınmanın sağlanamayacağını söyleyen Nuhoğlu, "Tüketimi teşvik ederek ve sadece inşaata dayalı büyüme modeliyle ekonomik kalkınmanın sağlanamayacağı artık anlaşılmalıdır. Yapısal değişiklik şarttır, yeni yatırımlar gereklidir. Her sahada üreten ekonomi modeline geçilmelidir. Bu sayede orta gelir tuzağından kurtularak nitelikli büyüme sağlanabilir." dedi.