İşsizler İçin Yeni Düzenleme: İyi Haberi Berat Albayrak Verdi

İş arayan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada işsizler için yeni düzenlemeyi aktardı.

İşsizler İçin Yeni Düzenleme: İyi Haberi Berat Albayrak  Verdi

Berat Albayrak'tan açıklama.

İşsiz vatandaşları ilgilendiren açıklama önceki gün Hazine ve Maliye BakanıBerat Albayrak 'tan gelmişti . Bakan Albayrak , yeni ekonomi planını açıkladı ve işsizlere yönelik yeni bir çalışma başlatıacağını söyledi. 

Açıklanan söz konusu programın, 'İşgücü ve İstihdam' başlıklı bölümünde , iş arayanlara yönelik önemli detaylara yer verildi. İşsiz kalan , iş arayan vatandaşların daha iyi iş bulabilmesi için yeni bir düzenlemeye gidileceği açıklandı.

Dün düzenlenen programda işsiz vatandaşlarla ilgili bölümde , "'İşsizlerin profil, beceri, beklenti ve istihdam edilebilmelerini engelleyen unsurların tespit edilmesi ve bu kişilere yönelik özelleştirilmiş politikaların uygulanmasına yönelik işsiz profil envanteri araştırması yapılacaktır'" ifadelerine yer verildi. 

NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Programda , söz konusu düzenlemenin ne zaman tamamlanacağını ve vatandaşların kullanımına sunulacağına da yer verildi. Açıklamaya göre program iç,in çalışmaların 2021 Aralık ayında sona ermesi planlanıyor. 

NE OLACAK?

Üzerinde çalışmanın başladığı ve Aralık 2021 'de sona erecek düzenleme ile bir kişinin bilgileri sisteme girilecek ve sistem,e kişinin becerilerine göre açık iş ilanlarını düzenleyecek ve bu şekilde daha kollay, daha hızlı, daha uygun iş bulunabilecek. 

Kamu ilanları için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM