İşsize Günlük 75 TL Devlet Desteği! İşte Başvuru Şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) istihdama yönelik projelerini sürdürüyor.

İşsize Günlük 75 TL Devlet Desteği! İşte Başvuru Şartları

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğtimini aldıkları mesleklerde uygulama görmesi, çalışma ortamına uyum sağlanması maksadıyla kişileri İşbaşı Eğitim Programlarına yerleştiren İŞKUR, burada meslek öğrenen kişilere günlük harçlık veriyor.

İşbaşı eğitim programlarına katılmak isteyen kişilerin İŞKUR kayıtlı olması , 15 yaşını tamamlamış olması, işveren kişinin birinci ya da ikinci dereceden akrabası olmaması, emekli olmaması, programın başlangıcından önceki son 1 ayda vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olması, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olması gibi şartları yerine getirmesi gerekiyor. 18 ile 29 yaş arası gençler için 9 ay uygualanacak program'da katılımcı kişilerin zaruri ihtiyaçları İŞKUR tarafından karşılanacak.

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen işbaşı programlarına katılan kişilere günlük 75 TL ödenecek.  Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitimi Trbet programlarına katılan kadınların 2-5 yaş aralığında çocuğu varsa aylık 400 TL bakım desteği İŞKUR tarafından karşılanacak.

Program hakkında detaylı bilgilendirme ve başvurular İŞKUR müdürlükleri ve resmi internet sitesinden temin edilebiliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA