"İşsiz Gençlere İş Bulana Kadar Maaş Desteği" Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Genel Kurulu'nda üniversite mezunu işsiz gençlerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İşsiz Gençlere İş Bulana Kadar Maaş Desteği" Çağrısı

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun: İşsiz Gençler Hala Babalarından Para Almak Durumunda Kalıyor

Önceki dönemlerde iyi eğitim alan gençlerin toplumda iyi yerlere geldiğini fakat an itibariyle 2-3 dil bilen gençlerin dâhi işsiz kaldığını, bu durumdaki gençlerin bunalıma girdiğini söyleyen Tekirdağ Milletvekili, "önceki dönemlerde gençler iyi bir eğitim aldığı zaman ailesi hangi statüde olursa olsun, toplumda çok iyi yerlere geliyorlar idi. Şimdi ise gençler iyi eğitim alıyor, iki üç yabancı dil biliyor ama iş bulamıyor, mutsuzluk içinde kıvranıyor. Gençler hâlâ babasından harçlık alıyor, bunun da üzüntüsünü yaşıyor." dedi.

YENİ İLANLAR ART ARDA GELDİ. SON DAKİKA İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA.

Gençlerin umudunu yitirmesinin toplum için felaket olduğunu , Türk toplumunda Cumhuriyet tarihinde görülen en büyük işsizlik oranına ulaşıldığını söyleyen Aygun , "Gençlerin umudunu yitirmesi Türk toplumu için en büyük felakettir. TÜİK verilerine göre genç işsizlik oranı yüzde 27,4'tür. Cumhuriyet tarihi rekorudur bu. İşsiz üniversite mezunu sayısı 1 milyona dayandı. İsveç, üniversite eğitimini tamamlayıp iş gücü piyasasına yeni girenler için de işsizlik yardımında bulunmaktadır." dedi.

İşsiz gençlerin iş bulana kadar işsizlik ödeneği ile desteklenmesi, ataması yapılmayan ziraat mühendisleri, veterinerler, öğretmenler ve sağlık görevlileri ile gıda mühendislerinin de kadro beklentilerine yanıt verilmesi gerektiğini söyleyen Aygun konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, : "Sigortası Kanunu'nda değişikliklere giderek gençlerimizi rahatlatmak için yeni ödenekler devreye sokulmalıdır. Genç işsizlere iş buldukları tarihe kadar "genç işsizlik ödeneği" adı altında bir uygulama devreye sokulmalı, hem gençler hem aileleri rahatlatılmalıdır. Atanamayan ziraat mühendisleri, veterinerler, öğretmenler, sağlık görevlileri ve gıda mühendisleri sizden kadro bekliyor."