İsmail Tatlıoğlu: Türkiye'ye Nereden Bakarsak Bakalım , Fakirleşiyor...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda ekonomideki son durum ve emeklilerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Tatlıoğlu: Türkiye'ye Nereden Bakarsak Bakalım , Fakirleşiyor...

Türkiye'deki ekonomik özelliğin , nereden bakılırsa bakılsın fakirleşme ve yoksulluğun yaygınlaştığını gösterdiğini söyleyen Tatlıoğlu, "Pandemi kurban kesilmesine değil; kurbanın vakıflar veya kurumlar üzerinden kesilmesinin sayısını artırıyor. O nedenle, ekonomik nedenlerle kurbanın en az kesildiği Kurban Bayramı'nı yaşıyoruz. Bakın, 2002'de asgari ücret 185 lira; bir emekli aylığı asgari ücretten yüzde 30 daha fazla, 240 lira. Bugün ne demek bu? Bugün asgari bir emekli aylığının 3 bin lira olması lazım, ne kadar peki? 1.030 lira ama düzenleme gereği taban ücret, taban aylık 1.500 lira olduğu için 1.500 lira. 2002'de ortalama emekli 288 lira alıyor, ne demek bu? Asgari ücretin 1,5 katı fazla alıyor, bugün 3.600 lira alması lazım, ne alıyor? 3 bin lira alıyor. İşsizlikte hiç, bütün hesaplarla, son on yılın en kötü işsizlik dönemi. Bütün yılların, bütün dönemlerin en kötü on yılı bu son on yıl, en kötü beş yılı bu son beş yıl, hele partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türk milletinin ayaklarına tam bir pranga, maşallah son dönem işsizlik tarihî zirve. İşsizlik ve enflasyonda değerli arkadaşlar, OECD'ye ve uluslararası rakamlara baktığımızda önümüzde 2 ülke var: Birisi Maduro'nun Venezuela'sı diğeri krizin içinden çıkamayan Arjantin." diye konuştu.

Emekli aylıklarının reel olarak yüüzde 50 düştüğü bir dönemde olunduğunu belirterek konuşmasına devam eden İYİ Parti Bursa Milletvekili, "Bu çerçevede emekli aylıklarının reel olarak yüzde 50 düştüğü bir Türkiye yaşıyoruz yirmi yıl önceye göre ve de bugün asgari ücretli ve emeklinin enflasyonunun yüzde 25'in altında olduğunu söyleyen hiçbir kalem, hiçbir dil yok." dedi.