İsmail Koncuk : İşçi, Memur ve Emeklilere Hangi Mantıklı Zam Yapılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yurtdışı çıkış harçlarına yapılması planlanan zammı hatırlatarak, işçi, memur ve emeklilere beklentilerin altında kalan maaş zamlarının aksine bir çok alanda elektrik, sigara , benzin vb. geldiğini hatırlattı.

İsmail Koncuk : İşçi, Memur ve Emeklilere Hangi Mantıklı Zam Yapılacak?

İsmail Koncuk : İşçi, Memur ve Emeklilere Hangi Mantıklı Zam Yapılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yurtdışı çıkış harçlarına yapılması planlanan zammı hatırlatarak, işçi, memur ve emeklilere beklentilerin altında kalan maaş zamlarının aksine bir çok alanda elektrik, sigara , benzin vb. geldiğini hatırlattı.  Koncuk, 15 TL'den 50 TL'ye çıkacağı söylenen yurtdışı çıkış harcıyla ilgili , "2 kere 2 kaç eder?" diye sormuşlar. Cevap, alırken mi, satarken mi? Yurt dışına çıkışta, 15 Tl harç, 50 TL'ye çıkacakmış. Şimdi görelim, işçi, memur ve emeklilere hangi mantıklı zam yapılacak? Cevap belli de, bizim ki bir umut.Satarken ki, gibi olmasın!" dedi.

15 TL'DEN , 50 TL'YE ÇIKIYOR

Kokpit.aero isimli internet sayfasında yer alan habere göre yurtdışı çıkış harcının arttırılması için torba yasa hazır. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un verdiği bilgilere göre, torba yasa teklifi ile harç 15 TL'den 50 TL'ye çıkarılacak. Harç, 2007 yılında kanunlaşarak 15 TL olarak alınmaya başlamış, uygulama 2013'ten bu yana yurtdışı çıkış harcı yeşil pasport ve diğer pasaportlarda zorunlu hale getirilmişti. Ödemeler bankalar aracılığı ile yapılabildiği gibi Havalimanlarında da yapılabiliyor.