İslam Memiş Uyardı: Rahatsız Edici Boyuta Geldi!

Döviz konusunda bankaların makas aralıklarına tepki gösteren tv100.com yazarı ve altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2022 senesi içerisinde bankaların altın döviz ve gümüş alım satımlarında uyguladıkları makas aralıklarının rahatsız edici bir boyuta geldiğini söyledi.

İslam Memiş Uyardı: Rahatsız Edici Boyuta Geldi!

İslam Memiş'in tv100.com sitesindeki köşe yazısında Şu ifadeler kullanıldı;

“2022 yılı finansal piyasalarda pek çok düzenlemenin olduğu bir yıl oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek çatı altında toplanması, küresel ekonomik krize karşı birlikte mücadele etmeleri oldukça faydalı ve önemlidir. Fakat tamamlanması gerekli olan çeşitli eksiklikler var.”

İfadelerini kullandı.

Bankaların Makas Aralığı

2022 senesinde bankaların altın, gümüş ve Döviz alım satımında uygulamış oldukları makas aralıkları rahatsız edici bir boyuta geldi. Tüketiciler rahatsız ve şikayetlerini dile getirseler dahi onları duyacak hiç kimse yok. Bu süreç içerisinde tüketicilere farklı bankalar ile faaliyet göstermeleri gerektiğini ve tek bankayı alışkanlık haline getirmeleri hususunda çeşitli uyarılarda bulunmuştur. Düşünce yine aynı şekilde yani alternatiflerinizin olması gerekir.


Tüketicinin belli bir süre sonra bir şey yapamadıklarını ve bunun sebebi ise bütün bankaların makas aralıklarının aynı olduğunu görüyoruz. Bu süreç içerisinde bankalar, makas aralıkları hususunda anlatmış gibi görünüyor. Altın hususunda da çok güzel bir alternatif geldi. Altına dayalı Darphane sertifikaları çalışmaları ile liralaşma hususunda alınan tespitleri doğru görüyoruz. Döviz ya da emtia alım satımı gerçekleştiren Herkes bu işlemi kar amacıyla yapmıyor.