İslam Memiş Dolar İçin Senaryoyu Açıkladı Büyük Tufan Geliyor Dedi

Dolar’ın küresel piyasalarda hız kazanması ve diğer emtiaların dolar karşısında düşüş yaşaması sonucu piyasalar alev yerine döndü. Resesyonun başladığını belirten İslam Memiş büyük tufan için tarih verdi.

İslam Memiş Dolar İçin Senaryoyu Açıkladı Büyük Tufan Geliyor Dedi

Doların hem küresel çapta hem de Türk Lirası karşısında hızlı bir şekilde değer kazanması büyük endişe vermeye başladı. BDDK’nın müdahale çabalarına rağmen dolar Kurban Bayramı öncesi 17 lira sınırını çok rahat bir şekilde geçti ve adım adım 17,5 liraya doğru gidiyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise emtiaların dolar karşısında yaşadığı düşüş için resesyon uyarısında bulundu.

Yatırımcılar için varlıklarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Memiş büyük tufanın yakın olduğunu belirterek tarih verdi.

Resesyonun Başladığının İşareti

Küresel piyasalarda ciddi bir dalgalanma yaşandığını belirten İslam Memiş, Ciddi bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Mesela brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler görüyoruz. Ancak bu sert düşüşler aslında resesyonun başladığının bir işaretidir. Yani emtia fiyatları düşüyor, dolar fiyatları yükseliyorun cevabı resesyon’’ ifadelerini kullandı.

Büyük Tufanın Ayak Sesleri

Memiş açıklamasının devamında küresel piyasalarda resesyonun başladığını belirterek, ‘’Yani son 2 gündür, Eylül ve Ekim aylarında gelen büyük tufanın ayak sesleri bunlar. Küresel ekonomide enflasyonla mücadele sadece faiz artırımı ile olmayacaktır. Siz bundan sonra duygularınızla değil mantığınızla hareket etmeniz gereken küçük yatırımcılarsınız. Çünkü sizin yatırımınız perde arkasından finans sektörünü yönetenler için bir çekirdek parası", dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /