İslam Memiş Bombayı Patlattı 1 Ekim İçin Hazırlık Yapın

Merkez Bankalarının peş peşe yaptığı faiz kararları sonrası piyasalar alt üst oldu. Dolar çıkarken sterlin ve Euro sert düşüşler yapıyor.

İslam Memiş Bombayı Patlattı 1 Ekim İçin Hazırlık Yapın

Dünya merkez bankalarının faiz artırımı kararı, Türkiye Merkez Bankasının faiz indirimi kararı ile beraber piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıkarken dolar/TL kuru tarihi zirveyi gördü.

Tv100’deki köşesinde faiz kararlarını değerlendiren İslam Memiş, Ekim hazırlığı için son 1 hafta dedi.

Memiş köşesinde, ‘’Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarını gördük. Piyasalar, yeni bir fiyatlama için hazır. Eylül ayının bitmesine bir hafta var. Oyuncular, Ekim hazırlık yaparak Eylül kapanışından işaret verebilir. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımı piyasalar tarafından sürpriz olarak algılanmadı, çünkü beklenti o yöndeydi. TCMB, 100 baz puanlık faiz indirimiyle tekrar şaşırttı. Dolar, hem küresel hem de yurt içi piyasalarda değer kazandı. Dolar endeksi (dxy), 20 yılın zirvesi 111,64 seviyesine yükselirken, dolar/TL kuru 18,48 lirayı gördü. Dolar bu hafta da emtia, parite ve kripto paraları baskıladı’’ ifadelerini kullandı.

1 Ekim itibariyle hazırlık yapılması gerektiğini belirten İslam Memiş, ‘’ Ancak 1 Ekim tarihi itibariyle yılın son çeyreği için hazırlık yapmak gerek. Yılın son çeyreği, yılın ilk çeyreği gibi olabilir. Yani, dolar endeksinde gerileme, emtia, parite ve kripto paralarda yükselişler başlayabilir. Bunun ilk işaretini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin verdi. Putin, Çarşamba sabahı seferberlik ilan ederek, tehditlerini yeniledi. Diğer yandan farklı ülkelerde de yeni gelişmeler yaşanıyor. İran’da yaşanan ayaklanma ve çatışmalar daha da büyüyebilir. Rusya-Ukrayna, Azerbaycan-Ermenistan, Çin-Tayvan, Türkiye-Yunanistan gibi ülkelerde gerilim artıyor. Sınırlar yeniden çiziliyor, piyasalar yeniden geriliyor. Enflasyon ile mücadele zorlaşıyor, resesyon ve stagflasyon süreci hızlanıyor. Ekim ayı itibariyle piyasalarda yeni bir fiyatlama başlayacağını düşünüyorum. Ekim’e 1 hafta kalmışken dolar ile ne ucuzsa o tarafa yönelmek gerekir. Orta ve uzun vadede dolar karşısındaki enstrümanlarda yeni ataklara hazırlıklı olmak gerek’’ diyerek uyarılarda bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /