İslam Memiş Asgari Ücretle İlgili Bombayı Patlattı Tahminini Güncelledi

Türkiye 14 Aralık’ta gerçekleştirilecek asgari ücretin ikinci toplantısına kilitlenmişken ünlü ekonomist İslam Memiş, asgari ücretle ilgili tahminini güncelledi.

İslam Memiş Asgari Ücretle İlgili Bombayı Patlattı Tahminini Güncelledi

7 Aralıkta gerçekleştirilen asgari ücret belirleme toplantısının ilk oturumundan sonra gözler ikinci oturum olan 14 Aralık tarihine çevrildi. Ekonomist ve uzmanlarda üst üste asgari ücret tahminleri gelirken bir tahminde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

Katıldığı bir yayında konuşan İslam Memiş, Haziran ayında 7.250-7.500 TL arasında tahmin ettiği asgari ücret için o günden bu güne yaşanan gelişmeleri de değerlendirerek tahminini güncellediğini belirtti.

“Asgari ücret 8 bin TL veya üzerindeki rakamlar olabilir” diyen İslam Memiş, “STK’lar 7 bin 785 TL gibi rakamlar açıklasa da, Sayın Cumhurbaşkanımızın noktalayacağı bir süreç olacaktır. Cumhurbaşkanımızın özellikle ‘Biz vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözü var” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın Beklentisi Verilen Rakamın Üzerinde

Asgari ücretle ilgili vatandaşların beklentisini dile getiren İslam Memiş, “ Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanı’ndan verilen bir rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlar var” dedi.

İşverene Maliyette Artıyor

Gelecek zamma göre hesaplama yapan Memiş, “Örneğin asgari ücret yüzde 45’lik zamla 8 bin TL belirlendiğinde brüt ücret 9 bin 412 TL oluyor. Bunun işşverene maliyeti ise 11 bin 59 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla olursa işverene maliyeti 11 bin 404 TL olur” değerlendirmesinde bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /