İslam Memiş Altın İçin Yeni Bombayı Patlattı

Altında hareketin devam ettiği ancak dünkü ons altının düşüşüne paralel olarak değer kaybeden gram altın şuan için 1.010 TL civarında işlem görüyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş değişen altın kuru için bomba tahminlerde bulundu.

İslam Memiş Altın İçin Yeni Bombayı Patlattı

ABD’nin 75 baz puan faiz artırımının beklendiği bu günlerde ons altın fiyatlarında karara istinaden oynaklıklar yaşanıyor. Döviz ve kıymetli madenler konusu üzerinde değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, dolar için dip seviyeleri karşı uyardı. Tarih verdi ve piyasalardaki beklentilerini açıkladı.

Ekotürk’e altın ve dolar değerlendirmesi yapan İslam Memiş, ‘’Ekonomik paketle birlikte ben döviz kurlarında önümüzdeki 1 ay içinde sert bir gerileme beklediğimi söyleyebilirim. Dolar kurunda 17.80, gram altında 1.050'yi telaffuz ediyorum ama buna rağmen kişisel tercihim tüm varlıklarımı TL'ye çevirdiğimi söyledim. Zararsız olarak da tekrar dönebilme şansımın 1-2 ay sonra olacağını düşünüyorum’’ açıklamasını yaptı.

İslam Memiş’in açıklamalarında satır başları

Dolar TL kurunda 17.80'i bekliyor olacağım, gram altında 1050'yi gümüşün 12.15-20 seviyelerini bekliyor olacağım. Bu rakamları da nisan ayında sık sık paylaşıyordum. Kişisel tercihimle birlikte, özellikle Türkiye'deki sıcak para akışının şu anda gelebileceğini ve yeni alınacak tedbirlerin kur üzerinde etkili olacağını da tahmin ediyorum.

En iyimser rakamın 15.88 lira, gram altın TL'de 950 lira, gümüş gram fiyatında 11.50 olarak görüyorum. Ben burada da tekrar varlıklarımı koymakla beraber kişisel tercihlerimi, varlıklarımı korumak için korumuş olacağım.

Eylül ve ekim aylarında resesyonla beraber küresel piyasalarda ciddi bir ekonomik kriz bekliyorum. Fed’in her ne kadar 50 baz puanda faiz artırımı yapacağını beklense de bence Fed tarafından daha güvercin tonda bir açıklama yapmasını bekliyorum.

Haziran ayı sonuna kadar yeni paket açıklanmazsa yeni seviyeleri konuşabiliriz. Ben bu ay sonuna kadar Cumhurbaşkanının bizzat açıklayacağı paketle birlikte biraz daha zaman kazanma daha yataylaşan bir piyasa ihtimalini görmemizin kuvvetli olacağını düşünüyorum.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /